G4Media.ro

Siria a adoptat o lege care restrânge libertatea de exprimare: Șase luni…

sursa foto: Captură video

Siria a adoptat o lege care restrânge libertatea de exprimare: Șase luni de închisoare pentru sirienii rezidenți în țară care difuzează informații „care dăunează prestigiului” statului

Președintele sirian Bashar al-Assad a promulgat luni o lege care prevede o pedeapsă de șase luni de închisoare pentru sirienii rezidenți în țară și care difuzează informații „care dăunează prestigiului” statului, scrie Le Figaro, citată de Rador.

Conform legii anterioare, doar sirienii care locuiau în străinătate puteau fi condamnați până acum la închisoare, probabil în lipsă, pentru diseminarea de informații considerate dăunătoare statului.

„Orice sirian care publică informații false sau informații exagerate care subminează prestigiul (…) statului va fi închis pentru cel puțin șase luni”, a indicat un comunicat emis de președinția siriană.

Aceeași pedeapsă se va aplica oricărui sirian care „publică informații de natură să îmbunătățească reputația unui stat inamic”, a adăugat președinția, fără a preciza despre ce țări a fost vorba. Noua lege a introdus și o pedeapsă de un an de închisoare pentru „orice sirian care, în scris sau verbal, a cerut cedarea teritoriului sirian”, potrivit comunicatului.

De zeci de ani, sirienii se tem de persecuție pentru că au criticat statul. „Oamenii din toată țara trăiesc cu frica de a fi arestați pentru că își spun părerea sau pentru că aparțin unui partid politic dizident, raportează sau apără drepturile omului”, a declarat luna aceasta Consiliul pentru Drepturile Omului al Națiunilor Unite.

Această ultimă mișcare urmează lunilor de nemulțumire crescândă față de autoritățile siriene în fața unei crize economice în creștere.

Condițiile de viață în zonele controlate de regimul sirian se deteriorează și mai mult din cauza inflației alimentare și energetice exacerbată de invazdarea Ucrainei de către Rusia. Războiul complex din Siria, o țară fragmentată în care intervin diferiți protagoniști, a ucis aproximativ 500.000 de oameni din 2011.

Sursa: Le Figaro/ Rador/ Traducerea: Rodezia Costea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Un Putinic mic mic mic.

  2. Mda, aviz amatorilor care zbiara ca niste bez.metici ca e dictatura in Romania, Europa sau USA. Pai bufonii incrancenati ce se chinuie sa ne faca sa radem in hohote si reusesc cu brio sunt invitati sa-si petreaca cativa ani prin Rusia, Siria, Correa de Nord, China. Sa-I vezi pe izmenarii rupti-n kurr gen mario zis chizdario, motz de pe koiotz, fake Melania zis chizdalia dancila, fatza galbena hatemoticon, gicu zis nimicu, bufolo bil zis buciolo debil, flav zis scarbav si inca vreo cativa beliti cum se racoresc rapid si nu mai au chef de haos si proteste in numele unei libertati prost intelese. Niste tembeli buni doar de luat in ras sau lasati sa posteze din mila

  3. Si Romania ar trebui sa implementeze asa ceva ! Mi se pare corect !

    • Hopa, avem new level: de la borcanul cu murături coana mutră a promovat la butoiul cu varză! :)))))

  4. A învățat și ăsta de la Putler și face ca în Rusia, unde se spune că este garantată libertatea de exprimare, dar nu și libertatea de după exprimare..