G4Media.ro

Sintagma „limba română” va lua locul „limbii moldovenești” în toate legile din…

Sursa foto: Facebook / Dorin Recean

Sintagma „limba română” va lua locul „limbii moldovenești” în toate legile din Republica Moldova/ Proiectul, votat în a doua lectură de Parlamentul de la Chișinău

Sintagma „limba română” va lua locul „limbii moldovenești” în toate legile R. Moldova. Vor fi înlocuite și sintagmele „limba oficială”, „limba de stat” și „limba maternă”. Proiectul care prevede această modificare a fost votat în a doua lectură, în cadrul ședinței Parlamentului din 16 martie, transmite Ziarul de Gardă.

Proiectul de lege a fost elaborat de un grup de deputați ai Fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate”. Parlamentarii mai propun să fie considerată desuetudinea textului „funcționând pe baza grafiei latine” din articolul 13 din Constituție. De asemenea, în termen de 30 de zile de la intrarea legii în vigoare, autoritățile publice cu competență de adoptare, aprobare sau emitere a actelor normative inferioare legii vor opera modificările ce se impun. Proiectul mai prevedere ca Sărbătoarea Națională „Limba noastră”, așa cum este denumită în prezent în Hotărârea Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și zilele de odihnă și în Codul muncii, să se numească „Limba română”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Încă o „realizare” a lui Putin !
    Bravo Moldova !

  2. „Sintagma „limba română” va lua locul „limbii moldovenești” în toate legile din Republica Moldova”. Poate ca un titlu de genul „Limba româna va înlocui ‘limba moldoveneasca’ în toate legile din Republica Moldova” ar fi fost mai adecvat. Dar..cu titlurile la Dv. („Grindeanu legat de….”)…deh! Altfel, numai de bine.

  3. Sa fie asta un semn ca se tinde spre unirea cu Romania? Sa vedem.