G4Media.ro

Sinodul Bisericii Ortodoxe a Greciei avertizează cu privire la impactul proiectului de…

Foto: Facebook Kyriakos Mitsotakis

Sinodul Bisericii Ortodoxe a Greciei avertizează cu privire la impactul proiectului de legalizare a căsătoriei între persoane de același sex asupra familiei într-o scrisoare adresată parlamentarilor

Înainte ca guvernul să prezinte în parlament un proiect de lege privind căsătoria între persoane de același sex, Sfântul Sinod al Bisericii Greciei a trimis o scrisoare către toți cei 300 de deputați în care își reiterează opoziția, subliniind daunele pe care le va provoca asupra instituției familiei și a copiilor, relatează Ekathimerini.

„Proiectul de lege abolește paternitatea și maternitatea, neutralizează genul în contextul relației dintre părinți și copii, transformă părinții din tată și mamă în tutori neutri și plasează drepturile adulților homosexuali mai presus de interesele viitorilor copii, ceea ce le va permite acestora să fie crescuți de cupluri de același sex și să crească fără tată sau mamă într-un mediu în care rolurile de gen sunt confuze”, se arată în scrisoare.

În ceea ce privește maternitatea surogat, scrisoarea susține că, deși proiectul de lege nu o permite pentru cuplurile de bărbați, există prevederi contradictorii care stipulează că aceasta va fi recunoscută în Grecia dacă este înregistrată într-un stat străin care o permite.

„Cei care votează pentru proiectul de lege să nu se mai întoarcă în Biserică spus Mitropolitul Serafim de Pireu. „Homosexualul se pune de unul singur în afara Bisericii”, a subliniat el într-un interviu la Radio SKAI și a continuat: „nu poți fi membru al Bisericii și să fii homosexual”.

Partidul Noua Democrație (ND, centru dreapta) al premierului Kyriakos Mitsotakis deține majoritatea absolută în Vouli (parlamentul unicameral al Greciei) cu 158 de mandate, dar mulți deputați conservatori sunt reticenți în a vota în favoarea unui proiect de lege care întâmpină rezistență într-o parte a populației.

Partidele de stânga – SYRIZA (stânga radicală), PASOK-Kinal (social democrat), KKE (comunist) și Cursul Libertății (PE, stânga populistă) cu un total de 108 mandate sunt în principiu în favoarea proiectului, în timp ce dreapta naționalistă și extremă – Spartanii, Soluția Greacă și NIKI cu un total de 44 mandate sunt împotrivă.

Proiectul de lege va fi supus la vot în Parlament pe 14 și 15 februarie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Impact 0. Lasati oamenii in pace.