G4Media.ro

Singapore confiscă 1,76 miliarde de dolari într-un dosar imens de spălare de…

sursa foto: Pexels/ Adhitya Andanu

Singapore confiscă 1,76 miliarde de dolari într-un dosar imens de spălare de bani

Autoritățile din Singapore au confiscat sau înghețat active în valoare de peste 1,76 miliarde de dolari într-unul dintre cele mai mari cazuri de spălare de bani descoperite vreodată în orașul-stat, a anunțat miercuri, 20 septembrie, presa locală, citată de Le Figaro.

Luna trecută, autoritățile au confiscat active în valoare de aproape 750 de milioane de dolari în cadrul unor operațiuni de amploare împotriva unei presupuse rețele internaționale de spălare de bani.

În timpul operațiunii, poliția a arestat zece cetățeni străini – din China, Turcia, Cambodgia, Cipru și Vanuatu – care făceau parte dintr-un grup suspectat de spălare a profiturilor obținute din activități infracționale în străinătate, inclusiv escrocherii și jocuri de noroc online.

În timpul operațiunilor au fost confiscate conturi bancare, numerar, documente care conțineau informații despre active virtuale, bunuri imobiliare, vehicule și articole de lux, precum genți și ceasuri. Poliția a declarat miercuri că a efectuat operațiuni suplimentare și a confiscat noi bunuri, ridicând suma totală implicată la peste 1,76 miliarde de dolari, potrivit presei locale.

68 de lingouri de aur, 294 de genți de lux și 164 de ceasuri de lux

Printre bunurile confiscate se numără acum conturi bancare în valoare de 828 de milioane de dolari și 55 de milioane de dolari în numerar. De asemenea, poliția a confiscat 68 de lingouri de aur, 294 de genți de lux și 164 de ceasuri de lux, bijuterii și electronice, a relatat radiodifuzorul local CNA.

Mai mult de 110 proprietăți și 62 de vehicule, cu o valoare totală estimată la peste 1,2 miliarde de dolari S.U.A., au fost plasate sub ordine de restricție, a raportat CNA, ceea ce înseamnă că nu pot fi vândute.

Poliția nu a răspuns imediat la întrebările adresate de AFP. Singapore este un centru financiar global și are legi stricte împotriva spălării de fonduri ilicite, pedepsite cu pedepse de până la 10 ani de închisoare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...