G4Media.ro

Sindicatele din educație acuză politizarea învățământului: A sosit momentul să se pună…

Foto: INQUAM Photos - Marius Dumbraveanu

Sindicatele din educație acuză politizarea învățământului: A sosit momentul să se pună capăt acestui flagel

“Federația Sindicatelor Libere din Învățământ consideră că a sosit momentul să se pună capăt acestui flagel care a adus mult rău educației și anume, politizarea funcțiilor de conducere”, susține mișcarea sindicală condusă de Simion Hăncescu. Într-un mesaj remis presei la împlinirea a 161 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească, FSLI – unul dintre marile sindicate din educația preuniversitară – acuză că “politicul a căpușat sistemul public, lovind chiar în zone de interes național, cum ar fi sistemul de învățământ”.

“Reforma în educație trebuie să înceapă de la modul în care sunt numiți directorii unităților de învățământ și inspectorii școlari generali. Este imperios necesar ca aceste funcții de conducere să fie ocupate de oameni care se remarcă prin calități profesionale și manageriale și nu prin simpla apartenență la un partid politic”, susține FSLI.

Foto: Facebook FSLI
 • Amintim că legea educației din 2011 prevedea descentralizarea sistemului școlar și impunea noi concursuri pentru angajarea directorilor. Directorii de școli ar fi trebuit să fie aleși de Consiliul de Administrație al școlii, pe bază de concurs organizat de școală, nu de inspectoratul școlar județean. Însă o Ordonanță de Urgență promovată în 2014 de Guvernul Ponta a readus angajarea directorilor și a profesorilor de către sistemul de educație.
 • Sindicatele din educație “s-au remarcat” atunci printr-o lipsă de reacție. Detalii aici
Simion Hancescu si Ecaterina Andronescu la o conferinta FSLI / Foto: Facebook FSLI

 

 

Foto: INQUAM Photos – Marius Dumbraveanu

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Brusc după 3 luni de guvernare pnl s-au hotărât sindicatele că învățământul e politizat? Record planetar.

 2. Bine atunci slugile de la FSLI să nu mai fie masă de manevră pentru mafia PSD.

 3. De 30 de ani este politizat învățămantul și va convenit.

 4. Eu nu cred.

 5. Sa mori tu! Iar transmite un jurnalist cunoscut!
  Sa moara ma ta! Iar transmite un psd ist mai cunoscut!
  Hai sictir,mai golanule! Iar transmite parintii elevilor.

 6. Momentul a sosit de mult, cam din ’89, doar ca sindicatele psd-iste isi aduc aminte de asta doar cind nu mai e partidul mult iubit la butoane.

 7. Ce ghinion!!! Cand era pzd-ul la putere nu era politizat. Chiar deloc!!!! Acum, brusc si dintr-o data i-a apucat „amocul”!!!! Ce halalere!!!! Pardon, sindica(ca)listi!

 8. Pana acum nu ati observati tovarasi sindicalisti, era sa scriu activisti!?

 9. Politizarea este de mult timp, a existat pe toata perioada regimului comunist , cand in scoli, licee si facultati erau organizatii ale membrilor PCR conduse de secretari de partid.

 10. Sindicatele din invatamint , pline de capuse psd-iste , acuza politizarea invatamintului ….
  Hai sictir scursuri ordinare .

 11. Pușlamale ordinare, acum v-ați trezit? Javrelor, populația spune asta de mult timp, ca toate instituțiile statului sunt politizate grav ( școli, spitale, aeroport, etc)! Voi sunteti intermediarii pesedistilor intre minister și palmasii din domeniu ( profesorii și educatorii). Voi și inspectoratele ar trebui să fiți desfiintati, sunteti racheții pesedistilor! Cum era cu funcția de vicepreședinte psd propusă de veorika fiecărui lider de sindicat? Ati reclamat ceva public, v-ați dezis de asta?
  După ce tehnocrații au decis ca directorii de școli și spitale să fie aleși prin concurs, prima grija a pesedistilor a fost să scoată această lege, să îi numească tot ei! Atunci unde ati fost sa reclamati politizarea, huh??
  Ce venituri aveti voi, liderii de sindicat??