G4Media.ro

Sindicaliștii sibieni explică de ce nu au ieșit ieri în stradă, în…

Sursa foto: Turnul Sfatului

Sindicaliștii sibieni explică de ce nu au ieșit ieri în stradă, în timpul vizitei președinților României și Germaniei: nu erau strânse semnături / Peste 1.000 de profesori pichetează Prefectura Sibiu

Peste o mie de profesori sibieni protestează vineri în fața Prefecturii Sibiu cerând mărirea salariilor. Este unul din cele mai mare proteste din ultimii ani din Sibiu, profesorii de aici solidarizând-se cu colegii lor din țară, anunță Turnul Sfatului.

Irina Iakab, lider de sindicat în cadrul Sindicatului Învățământului Preuniversitar (SIP), susține că evenimentul de astăzi nu a putut fi organizat ieri din cauza procedurilor interne.

”Un miting se poate organiza după ce se consultă membrii sindicatului. Noi am cerut să organizăm astăzi mitingul, pentru a avea timp să strângem semnături de la membrii noștri de sindicat”, a explicat Irina Iakab.

Ieri s-a desfășurat la Sibiu vizita președinților României și Germaniei, în timp ce la București și în principalele orașe din țară s-au organizat ample manifestații de protest ale profesorilor. Doar un grup de profesori a protestat ieri în municipiu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Rușinoasă tăcerea lor de ieri, nu prea ai cum să nu îi suspectezi de blat cu dulapul. Poate că e timpul să fie schimbați iderii de sindicat, dacă interesele președintelui sunt mai mportante pentru ei decât cele ale profesorilor pe care pretind că îi reprezintă.

  2. sentimentul e ca niste lideri sindicali au ascuns „GUNOIUL DE PRESEDINTE sub pres”