G4Media.ro

Siegfried Mureșan: Europarlamentarii PPE cer suplimentarea sumei alocate de UE pentru combaterea…

Siegfried Mureșan: Europarlamentarii PPE cer suplimentarea sumei alocate de UE pentru combaterea epidemiei cu încă 4,1 miliarde de euro

Europdeputatul Siegfried Mureșan (PNL), vicelider al grupului PPE, a anunțat că popularii europeni vor vota în favoarea pachetului de măsuri pentru combaterea epidemiei și limitarea efectelor sale economice propus de către Comisia Europeană. Mai mult, PPE vrea suplimentare cu încă 4,1 miliarde de euro a ajutorului de 37 miliarde de euro, propus de către Comisie.

„Noi, Grupul PPE, tocmai am decis să nu depunem niciun amendament la propunerile Comisiei Europene privind combaterea pandemiei de COVID-19 și să susținem votarea lor integrală mâine, în plenul Parlamentului European, în procedură de urgență. Mai mult, am decis să respingem orice amendament venit din partea altor grupuri politice care ar fi necesitat negocieri și ar fi dus la intrarea în vigoare întârziată a măsurilor”, a declarat Siegfried Mureșan, după ședința de astăzi a Grupului PPE

Popularii vor însă suplimentarea sumei cu 4,1 miliarde de euro. „Există 4,1 miliarde de euro care ar putea fi mobilizate în anul 2020 prin utilizarea flexibilității pe care o permite bugetul UE. Grupul PPE a acceptat propunerea mea, a devenit poziție oficială a Grupului”, a anunțat Mureșan.

Context: Parlamentul European va vota mâine trei propuneri legislative ale Comisiei Europene. Prima propunere se referă la utilizarea a 37 de miliarde de euro din fondurile europene structurale nerambursabile pentru a sprijini statele membre în criza generată de COVID-19.

Cea de-a doua măsură se referă la extinderea domeniului de aplicare a Fondului de Solidaritate al UE destinat catastrofelor naturale și pentru gestionarea crizelor din domeniul sănătății; suma disponibilă este de 800 de milioane de euro.

Cea de-a treia propunere prevede măsuri specifice de protejare a companiilor aeriene; astfel, se suspendă regula care obligă companiile aeriene să folosească cel puțin 80% din timpii aeroportuari alocați pentru a nu pierde acei timpi.

Citește și: Parlamentul European dezbate joi în sesiune extraordinară o serie de măsuri propuse de Comisia Europeană pentru a limita efectele generate de coronavirus / Europarlamentarii votează de la distanță prin e-mail

Foto: Siegfried Mureșan/ Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.