G4Media.ro

VIDEO Siegfried Mureșan: Cerem Consiliului UE să accepte fără întârziere România și…

Sursa foto: © European Union 2022 - Source : EP / Eric VIDAL

VIDEO Siegfried Mureșan: Cerem Consiliului UE să accepte fără întârziere România și Bulgaria în spațiul Schengen / Toți cetățenii europeni vor putea călători mai repede, mai simplu, mai sigur

Vicepreședintele PPE, europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan, a declarat, miecuri, în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, că solicită Consiliului European să accepte ”făr întârziere România și Bulgaria în spațiul Schengen”. Mureșan a precizat că de intrarea celor două țări în Schengen vor benefia nu doar cetățenii români și bulgari,  dar vor avea de câștigat oamenii și întreprinderile din toată Uniunea Europeană ”pentru că toți cetățenii europeni vor putea călători mai repede, mai simplu, mai sigur”.

Redăm mai jos integral intervenția lui Siegfried Mureșan în plenul Parlamentului european:

„Anul acesta, de la începutul invaziei forțelor armate ruse în Ucraina, România a găzduit peste 1 milion de refugiați ucraineni.

Am dovedit că putem securiza frontiera de est a Uniunii Europene în cele mai dificile condiții. Spun clar și răspicat: România poate securiza o frontieră a zonei Schengen în orice condiții.

Munca efectuată în acest an de polițiștii de frontieră din România, de autoritățile din România, deschiderea, implicarea cetățenilor români, a miilor de voluntari, toate acestea au ajutat la stabilizarea situației la frontiera de est a Uniunii Europene. Am făcut acest lucru în interesul și în folosul întregii Uniuni Europene.

Includerea României și Bulgariei în zona Schengen va face toată Uniunea Europeană mai sigură, va face toată zona Schengen mai sigură.

Așa cum anul acesta am acceptat Finlanda și Suedia în NATO pentru a deveni cu toții mai siguri, la fel cerem ca România și Bulgaria să fie incluse în zona Schengen pentru ca toată Uniunea Europeană să fie mai sigură.

Vor avea de câștigat în primul rând, da, cetățenii din România și Bulgaria, companiile din România și Bulgaria, dar vor avea de câștigat oamenii și întreprinderile din toată Uniunea Europeană pentru că toți cetățenii europeni vor putea călători mai repede, mai simplu, mai sigur. Toate companiile europene se vor putea mișca mai rapid, fără întârzierile de la frontieră.

Comisia Europeană confirmă din anul 2011 că România și Bulgaria îndeplinesc toate condițiile.

De aceea cerem Consiliului Uniunii Europe să-și îndeplinească obligația, să accepte fără întârziere Bulgaria și România în spațiul Schengen.

Uniunea Europeană este puternică atunci când este unită. Vă cer și acum să dăm dovadă de unitate și să întărim Uniunea Europeană.”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

 1. Din cauza politicienilor nu suntem inca in Shengen

 2. Acest domn nu cumva este cel care a pupat fundul domnului Basescu si cand a vazut ca cel din urma o ia la vale a migrat instant la PNL?

 3. Avantajele sunt clare pentru toată lumea, riscurile sunt evidente doar pentru comunitatea statelor din spațiul Schengen.

  • @Pictora: 1. spaga la vama. 2. coruptia de la vama. 3. PCR la vama, persoane incompetente angajate in functii importante. 4. coruptie. 5. coruptie…1000. coruptie. Ajunge?!

  • Riscuri: se vor zvarcoli useristii.

 4. Nu si iarasi nu! Romania are o coruptie la frontiera de te doare capul.

  Nu. Romania sa aștepte

 5. Vom circula mai repede,da.Mai sigur,in nici un caz.