G4Media.ro

Și Finlanda acceptă 1.500 de sezonieri din România, Bulgaria și statele baltice…

Și Finlanda acceptă 1.500 de sezonieri din România, Bulgaria și statele baltice / Frontierele țării au fost închise din 19 martie

Aproximativ 1.500 de lucrători sezonieri urmează să sosească în Finlanda, din străinătate, pentru a ajuta țara să-și protejeze aprovizionarea cu alimente, a informat miercuri postul național Yle. Ministerul finlandez al Agriculturii și Pădurilor a transmis o listă a lucrătorilor sezonieri către Garda de Frontieră, care decide asupra admiterii acestora, transmite agenția Xinhua, citată de Rador.

Lucrătorii sezonieri străini sunt esențiali pentru securitatea aprovizionării în întreprinderile agricole, forestiere, horticole și pescuitul din țară, a declarat ministerul, adăugând că vor lucra în producția primară, în special ca supervizori sau în alte funcții speciale. Majoritatea va lucra la ferme, în timp ce restul vor lucra în silvicultură și pescuit. Cel mai mare număr de lucrători sezonieri vor ajunge din Ucraina, urmând România, Bulgaria și statele baltice.

Potrivit ministerului, Garda de Frontieră va decide cu privire la admiterea lucrătorilor străini, de la caz la caz. Ca parte a măsurilor de combatere a răspândirii noului coronavirus, granițele Finlandei au fost închise începând cu 19 martie, iar multe alte țări restricționează și călătoriile transfrontaliere. Prin urmare, lucrătorii sezonieri au nevoie de permisiunea de a părăsi țările de origine înainte de a avea voie să intre în Finlanda. Toți lucrătorii care sosesc din străinătate vor fi plasați în carantină două săptămâni.

Angajatorii vor fi responsabili pentru aranjarea carantinei și monitorizarea stării de sănătate a angajaților, a declarat ministerul. „Este evident că, odată cu apropierea sezonului agricol, un grup de 1.500 nu va putea avea grijă de mai mult decât doar o parte din munca din primăvara acestui an. Furnizorii ar trebui să folosească și munca internă”, a declarat secretarul permanent al Ministerului Agriculturii și Pădurilor, Jaana Husu -Kallio, într-un comunicat marți.

Sursa: Xinhuanet/ Rador/ Traducerea: Cristina Zaharia

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Asta da societate avansata.
    Cetateni incapabili.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.