G4Media.ro

Sfidarea victimelor comunismului: PSD l-a propus pe Cazimir Ionescu, judecat pentru crime…

Sfidarea victimelor comunismului: PSD l-a propus pe Cazimir Ionescu, judecat pentru crime împotriva umanităţii în dosarul Mineriada, în Consiliul pentru Studierea Arhivelor Securităţii

PSD l-a nominalizat pentru Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) pe Cazimir Ionescu, potrivit Agerpres. Cazimir Ionescu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Militar în iunie 2017 pentru crime împotriva umanităţii în dosarul Mineriadei din 1990. Cazimir Ionescu face parte şi acum din Colegiul CNSAS, dar mandatul său a expirat şi aceasta era ocazia ca PSD sa îl înlocuiască cu un alt reprezentant.

Cazimir Ionescu a fost trimis în judecată pentru faptele săvârşite în calitate de vicepreşedinte al primului parlament post-revoluţionar (Consiliul Provizoriu de Uniune Naţională – CPUN). Reamintim că la Mineriada din 13-15 iunie 1990 au murit împuşcaţi 4 persoane, alte 1.338 de persoane au fost bătute sau torturate.

Procurorii militari susțin că, în zilele de 11 și 12 iunie 1990, autoritățile statului au hotărât să declanșeze un atac violent împotriva manifestanților aflați în Piața Universității din București, care militau în principal pentru adoptarea punctului 8 al Proclamației de la Timișoara și își exprimau, în mod pașnic, opiniile politice în contradicție cu cele ale majorității care forma puterea politică la acel moment.

În acest atac au fost implicate, în mod nelegal, forțe ale Ministerului de Interne, Ministerului Apărării Naționale, Serviciului Român de Informații, precum și peste zece mii de mineri și alți muncitori din mai multe zone ale țării, potrivit Agerpres.

În dosarul Mineriadei au mai fost trimişi în judecată Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu, Adrian Sârbu, Miron Cozma.

Noul Colegiu al Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii urmează să fie validat miercuri, prin vot, de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, scrie Agerpres. Pentru aceste funcţii au fost trimise către Birourile permanente reunite mai multe propuneri. Preşedinţia a propus-o pe Alexandra Toader, iar Guvernul l-a propus pe Constantin Buchet. PSD i-a propus pe Valentin Blănariu, Mihai Cioflâncă, Cătălin Boris Precul, Cazimir Ionescu, Nicolae Vuvrea; USR – pe Germina Nagâţ, UDMR – pe Ladislau Antoniu Csendes, ALDE – pe Marius Oprea, PMP – pe Florian Bichir.

Foto: Cazimir Ionescu / Inquam Photos – Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

 1. Ne miram..?! Mai bine sa spunem…”merci ”…! Bine ca nu l-au nominalizat, Doamne fereste, pe Gelu Voican Voiculescu sau si mai rau …pe insusi Ion ”Ilici” Iliescu…! la Cazimir merge cu un cartus de „Kent” si cu o sticla de ”Black Label”, pentru ca e baiat ”finutz” de ”downtown”…

  • L-au ales pe cel cu vina cea mai „mica” si pe cel mai in putere !

   PS. Ca de obicei pesedistii stiu sa aleaga ! ;))

 2. Si la ce foloseste ?
  Negocierea Dragnea-SRI s-a facut asa ca ………………; Vai de tara asta !!
  Sa te conduca Dancila, Carmen DAN, Tudorel Toader etc etc Cat de jos poti ajunge ???

  • Fii optimist, asteapta sa vezi urmatorul guvern, prin Iunie-iulie si vei vedea: o sa pui aceeasi intrebare si… mai asteptam pana in ianuarie 2019 si tot asa. Oameni mai au si pot sa mai scoata la iveala – fiecare va fi mai prost decat cel dinaintea lui. Ei atata pot.
   Problema este in alta parte: cei „buni” nu pot nici atat.

 3. Foaie verde de dudau, o s-o ducem si mai………bineeeeeeeeeeeeeeeeeee!