G4Media.ro

Sfaturile unui nutriționist pentru românii care pleacă în concediu:  ”Pentru a trece…

Sursa foto: Pexels

Sfaturile unui nutriționist pentru românii care pleacă în concediu:  ”Pentru a trece cu bine de provocarea culinară a vacanţelor „all inclusive”, ideal ar fi să alegem la fiecare masă câte un singur fel de mâncare”

Într-un interviu acordat „Ziarului de Iaşi”, nutriţionistul-dietetician Adina Rusu a explicat de ce în perioada vacanţelor suntem mai predispuşi să luăm în greutate, cum ar trebui să arate programul meselor în astfel de zile, dar şi de ce regimurile de tip „all inclusive” reprezintă adevărate provocări culinare.

Nutriţionistul susţine că în timpul concediului nu trebuie să ne abatem de la cele trei mese ale zile, însă este necesar să facem acest lucru fără a crea dezechilibre: este important să nu renunţăm la micul dejun, iar masa de seară să nu fie la ore foarte târzii pentru a nu îngreuna digestia.

”Pe fondul relaxării şi al atmosferei plăcute, în vacanţe, avem tendinţa de a mânca mai mult. Este indicat ca, odată cu apariţia senzaţiei de saţietate, să ne oprim din mâncat şi, mai ales dacă masa a fost foarte abundentă, să evităm să încheiem cu dulciuri sau cu fructe.

De asemenea, este recomandat să nu mâncăm foarte repede. A mânca înseamnă şi a savura alimentele consumate. Mestecând bine alimentele, mâncând încet, ajutăm digestia şi instalarea mai rapidă a saţietăţii, în timp ce mâncatul în viteză cauzează frecvent fenomene digestive precum balonarea şi aerofagia.

În plus, este indicat să nu consumăm alcool în exces, pentru că indiferent de tipul băuturilor alese, excesul trebuie evitat. Dacă o jumătate de pahar de vin poate aduce unele beneficii, consumul unei cantităţi mari de alcool, mai ales când este asociat unor mese abundente, poate favoriza apariţia arsurilor gastrice şi a refluxului acid”, spune nutriționistul.

Un alt sfat este acela ca la cazările ”all inclusive” să ne limităm la fiecare masă la un singur fel de mâncare.

”Pentru a trece cu bine de provocarea culinară a vacanţelor „all inclusive”, ideal ar fi să alegem la fiecare masă câte un singur fel de mâncare, astfel încât să putem să controlăm porţiile. Practic însă, trebuie să fim realişti şi să recunoaştem că este foarte greu să rezistăm tentaţiei de a nu gusta şi din alte feluri de mâncare după ce am consumat întreaga porţie pe care am ales-o iniţial”, spune Adina Rusu.

”Nu trebuie să ne păcălim şi să credem că dacă am mers mai mult pe jos, putem compensa meniurile copioase sau desertul cu care, poate, alegem să încheiem fiecare masă. Un singur desert sau un cocktail ar putea să ne aducă până la 1000 de kcal, energie destul de greu de compensat prin activitatea fizică desfăşurată în concediu”, a mai completat nutriționistul.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Nu exista la orcii romani asa ceva, se baga la mat pana nu te mai misti , ca daia dai un ban

  2. Cum vere 1 singur fel?? Pai de ce mai platesti all inclusive, sa mananci ca acasa la nevasta de te scoli flamand de la masa?

  3. Hehehe :)) ce o fi fumat asta