G4Media.ro

Sfatul nutriționistului pentru masa de Paște: de ce să nu asociezi maioneza…

Sursa Foto: G4Media.ro

Sfatul nutriționistului pentru masa de Paște: de ce să nu asociezi maioneza sau alcoolul

Nutriţioniştii recomandă să încercăm să menţinem un echilibru în alimentaţie şi să respectăm programul meselor principale, fără să facem excese, dar şi fără să ne înfometăm ulterior. Medicul nutriţionist Adina Rusu recomandă să ne planificăm meniul astfel încât să nu facem asocieri alimentare care să fie greu de digerat, informează Ziarul de Iași.

„Este indicat să nu asociem alimentele foarte grase la aceeaşi masă, cum ar fi salatele cu maioneză şi preparatele din carne cu multe grăsimi. De asemenea, nu este indicat consumul unor cantităţi mari de alcool, iar băuturile îndulcite ar trebui evitate. În ceea ce priveşte dulciurile, indicat ar fi să ne limităm doar la preparatele tradiţionale, cum sunt cozonacul şi pasca, pe care le putem consuma, în porţii mici, la gustările dintre mese”, a explicat dr. Adina Rusu, medic nutriţionist.

Specialistul ieşean mai spune că, în această perioadă, excesele culinare din alimentaţia românilor includ, pe lângă produsele tradiţionale care sunt foarte bogate în grăsimi sau zahăr, şi produse caracteristice alimentaţiei occidentale care s-au adăugat în ultimii ani. Pe lângă cozonacul şi pasca tradiţională, acum se consumă şi ouă sau iepuraşi de ciocolată sau cozonac specific bucătăriei italiene.

Chiar dacă vom consuma cantităţi mai mari de alimente la masa de sărbătoare, medicii subliniază că înfometarea ulterioară nu este o soluţie pentru a „compensa” acest consum. Indicat este să revenim treptat la o alimentaţie echilibrată, săracă în grăsimi şi în zaharuri, fără prăjeli sau alimente procesate. Este important să nu adoptăm brusc o alimentaţie extrem de restrictivă, pentru a nu trece organismul dintr-un dezechilibru în altul, de la prea multă mâncare la prea puţină.

Dr. Adina Rusu mai spune să nu ne cântărim imediat după sărbători pentru că greutatea poate reflecta şi o retenţie de apă cauzată de aportul excesiv de sare din meniul de sărbători.

Sursa Foto: G4Media.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. iara vor romanasii sa bage la burdihan sarmale si palinca ?