G4Media.ro

Sezonul de schi se apropie: tunurile de zăpadă au pornit pe Valea…

Sezonul de schi se apropie: tunurile de zăpadă au pornit pe Valea Prahovei și la Straja

Administratorii pârtiilor de schi de pe Valea Prahovei și de la Straja (Hunedoara) au profitat de vremea rece și ninsoarea din acest week-end și au pornit tunurile de zăpadă artificială, încercând să deschidă cât mai rapid sezonul de ski.

La Azuga, tunurile de zăpadă au fost montate pe pârtia Sorica și au început să funcționeze de încă de sâmbătă dimineață, potrivit administratorului pârtiei.

Și la Straja, unde există una dintre cele mai lungi pârtii din țară, finalul săptămânii trecute a adus prima zăpadă serioasă, iar , administratorii domeniului schiabil au pornit utilajele pentru producerea zăpezii artificiale, potrivit publicației Cronica Văii Jiului.

Tunurile de zăpadă au pornit și la Sinaia și Predeal, potrivit Radio Onix, iar la Poiana Brașov micul lac de acumulare folosit pentru producerea zăpezii artificiale e plin.

Reamintim că instalațiile din stațiuni funcționează cu publicul respectând normele de distanțare și de igienă. De asemenea, restaurantele hotelurilor sunt deschise doar pentru turiștii cazați în hotelurile respective.

O problemă pentru sezonul de ski va fi însă eventuala carantinare a localităților în cazul unei accelerări a ratei infecțiilor.

Foto: Tun de zăpadă / Azuga Ski Resort

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Sarakii sunt poftiti la carantina.