G4Media.ro

Severodonețk, unul dintre oraşele importante din Donbas aflat încă sub control ucrainean,…

Sursa foto: ARIS MESSINIS / AFP

Severodonețk, unul dintre oraşele importante din Donbas aflat încă sub control ucrainean, este „încercuit aproape în totalitate” de forţele ruse (primar)

Severodoneţk, unul din oraşele importante din Donbas aflat încă sub control ucrainean, este „încercuit aproape în totalitate” de forţele ruse şi separatiştii proruşi din Donbas, care încearcă să preia controlul total, a transmis vineri primarul localităţii, Oleksandr Striuk, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Potrivit primarului, intervievat de postul ucrainean de televiziune 1+1, trupele ruse şi proruse „încearcă să atace oraşul din mai multe direcţii”.

Deşi o mare parte din cei 100.000 de locuitori ai oraşului au plecat, primarul îşi exprimă regretul că 15.000 dintre ei încă refuză să plece.

„Nu reuşim să convingem să plece decât zece persoane pe zi”, a spus el.

Severodoneţk, la fel ca Lisiciansk, oraş din apropiere, este ţinta unor bombardamente ruse de mai multe săptămâni, linia de front apropiindu-se constant.

Cele două oraşe sunt situate în regiunea Lugansk, la aproape 80 de km est de Kramatorsk, devenit centrul administrativ al Donbasului ucrainean de când forţele separatiste proruse au preluat controlul asupra părţii de est a acestui mare bazin de cărbune în 2014.

Sursa foto: ARIS MESSINIS / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Poate in caz de sunt copleșiți ar trebui să se retragă strategic și să revină pentru a nu se crea noi Mariopuluri!

    • Care razboi, nu era operatie speciala? Vedeti de ce nu va merge cu propaganda pro-sovietica si nu reusiti sa convigeti pe nimeni ca stalin si poporu rus libertate ne-a adus? Pentru ca sunteti atat de slabi, ca nici un lucru asa de simplu nu sunteti in stare sa retineti. Si vi l-au scris aia de atatea ori la punctaj, vai de capul si de soarta voastra.

  2. Asta ne spun marile agentii de intelligence occidentale de doua saptamani… ca rusii nu fac progrese. Deci care e adevarul??

    • Ba da, au mai ocupat un sat dupa ce l-au asediat doua saptamani cu 22 de batalioane. Au mai furat si niste adidasi si tricouri de pe la localnici, ceea ce pentru ei e un progres, ca acum au cu ce se imbraca. De firma.

  3. Slava tuturor!
    Sa fie bine ca sa nu fie rau!