G4Media.ro

Serviciul de securitate suedez: ”Iranul folosește rețelele criminale din Suedia pentru a…

sursa foto: ATTA KENARE / AFP

Serviciul de securitate suedez: ”Iranul folosește rețelele criminale din Suedia pentru a comite acte de violență împotriva altor state”

Serviciul de Securitate al Suediei anunță printr-un comunicat de presă că a stabilit că regimul iranian folosește rețelele criminale din Suedia pentru ”a comite acte de violență împotriva altor state, grupuri sau persoane din Suedia care sunt percepute ca fiind o amenințare”.

”De mai mulți ani, Iranul desfășoară activități care amenință securitatea în și împotriva Suediei. Din punct de vedere istoric, activitățile sale de amenințare la adresa securității au vizat în principal grupurile de opoziție și persoanele din diaspora iraniană. Serviciul de Securitate consideră că Iranul, împreună cu Rusia și China, reprezintă cele mai mari amenințări la adresa securității Suediei.

Regimul iranian și serviciile sale de securitate și-au îndreptat, de asemenea, activitățile de amenințare la adresa securității împotriva reprezentanților altor state percepute ca inamici ai regimului, inclusiv Israelul și interesele evreiești. Acest lucru poate implica prejudicierea intereselor, țintelor și activităților israeliene și evreiești din Suedia”, se precizează în comunicat.

În document se specifică faptul că Iranul a recurs la violență în alte țări europene pentru a reduce la tăcere vocile critice și amenințările percepute la adresa regimului său. Pentru a desfășura aceste activități care amenință securitatea, regimul iranian a folosit uneori rețele criminale.

”Serviciul de Securitate notează că acest lucru se întâmplă și în Suedia. În ultimii ani, Serviciul de Securitate suedez s-a ocupat de mai multe cazuri specifice în care au fost dejucate comploturi de atac legate de serviciile de securitate iraniene, folosind rețelele criminale ca proxy-uri.

Serviciul de securitate a luat și va continua să ia măsuri, împreună cu autoritatea polițienească, pentru a preveni, descuraja și reduce capacitatea Iranului de a desfășura activități care amenință securitatea.

Suedia nu ar trebui să fie o platformă pentru activitățile care amenință securitatea Iranului sau a altor state”, se mai precizează în comunicat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Se pare ca Iranul , Rusia, China acționează coordonat și nu au nicio neînțelegere!
    NATO ar face bine să se trezească!

  2. Si cine mama naibii e de vina ca aia au cotropit Suedia??? Nu cumva autoritatile care au dormit… Suedia e plina ochi de musulmani. A ajuns de tot rasul.

  3. Europa a primit cu bratele deschise fel si fel de migranti tineri.. Barbati, care nu au venit la munca. Este fix vina celor care se afla la putere acum, ca Europa e asediata de astia. In loc sa ii respinga la granita, ei ii accepta. Europa chiar trimite sute de mil de euro anual tarilor din Africa ca sa nu mai vina astia… Si aia tot ii trimit in Europa. Ursula si sclavetii distrug Europa

  4. Pai daca i-ati primit si le-ati oferit totul gratis…chiar totul…numai un neaventi poate sa gandeasca ca musulmanii stiu sa traiasca intr-o democratie si o societate in care femeile sung egale in drepturi cu barbatii…