G4Media.ro

Serviciile secrete britanice: Rusia lansează drone kamikaze din regiunea Briansk, ceea ce…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Tasnim News Agency – Mostafa Tehrani

Serviciile secrete britanice: Rusia lansează drone kamikaze din regiunea Briansk, ceea ce oferă armatei ruse mai multe oportunități

Serviciile secrete britanice, într-un rezumat din 1 martie, atrag atenția asupra atacului cu drone din Rusia pe teritoriul Ucrainei în noaptea de 27 februarie, relatează BBC.

Ministerul ucrainean al Apărării a confirmat că forțele armate ale Ucrainei au reușit să doboare 11 din cele 14 drone Shahed de fabricație iraniană care au fost lansate în aer în acea noapte.

Șeful administrației militare de la Kiev, Serghei Popko, a precizat că nouă drone au fost doborâte în timp ce se apropiau de Kiev. Alte trei Shahed au fost doborâte în regiunea Cernihiv.

Judecând după traiectoria și direcția de zbor, lansarea dronei din noaptea de 27 februarie a fost efectuată de pe teritoriul regiunii Briansk. Anterior, a fost posibil să se stabilească un singur loc de lansare a dronelor: la mijlocul lunii decembrie, dronele au fost ridicate de pe teritoriul regiunii Krasnodar.

Lansarea dronelor din regiunea Briansk oferă armatei ruse mai multe oportunități, deoarece timpul de zbor al UAV-ului până la Kiev devine mai scurt. Acest lucru reduce timpul petrecut de drone în aer, ceea ce creează mai multe oportunități pentru atacuri asupra Kievului și a regiunilor vestice ale Ucrainei, potrivit serviciilor secrete britanice.

Sursa foto: Captură Google Maps

Înainte de atacul din noaptea de 27 februarie, nu au mai fost raportate lansări de drone Shahed cel puțin din 15 februarie. Scăderea numărului de atacuri cu Shahed sugerează că rezervele de drone ale Rusiei par să se reducă. Cel mai probabil, Moscova va negocia noi livrări de drone, potrivit serviciilor de informații britanice.

Rusia folosește drone iraniene încă din toamnă, în principal pentru a ataca infrastructura civilă și militară din interiorul Ucrainei.

Acest dispozitiv are dimensiuni destul de mici – 3,5 m lungime și o greutate de până la 200 kg – și poate zbura pe o distanță de aproape două mii de kilometri.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...