G4Media.ro

Serviciile secrete britanice contrazic informațiile privind capturarea uzinei AZOM din Bahmut de…

Sursa foto: YASUYOSHI CHIBA / AFP

Serviciile secrete britanice contrazic informațiile privind capturarea uzinei AZOM din Bahmut de către mercenari Wagner: Luptele continuă / Forțele ucrainene au eliberat o rută de aprovizionare cheie / Un deficit de soldați „împiedică” ofensiva rusă

Potrivit serviciilor de informații ale Ministerului britanic al Apărării, luptele continuă pentru orașul Bahmut din estul Ucrainei, deși intensitatea lor a scăzut în comparație cu săptămânile precedente, relatează BBC.

Un deficit de soldați „împiedică probabil” ofensiva rusă în oraș, consideră serviciile secrete britanice.

Una dintre importantele realizări recente ale trupelor ucrainene a fost, se pare, împingerea militanților Wagner de pe autostrada 0506, scriu analiștii în raportul lor zilnic despre situația de pe front. Acest drum de țară secundar a devenit o rută de aprovizionare cheie pentru apărătorii din Bahmut. Anterior, unitățile Wagner se aflau la doar câteva sute de metri de ea.

La 26 martie, mass-media rusești au anunțat că grupul Wagner a stabilit controlul deplin asupra întreprinderii AZOM (Uzina de prelucrare a metalelor din Artyomovsk – un mare complex industrial situat în partea de nord a orașului Bahmut). Cu toate acestea, se pare că luptele din acest teritoriu continuă, ca și în ultimele două săptămâni, potrivit serviciilor de informații militare britanice.

În condițiile în care gruparea Wagner a anunțat recent eliberarea și grațierea a cel puțin 5.000 de prizonieri care au luptat în rândurile sale, lipsa de forță de muncă este de natură să împiedice tentativele de ofensivă rusească în acest sector, concluzionează analiștii.

Aceste estimări ale serviciilor secrete britanice nu corespund cu concluziile experților de la Institutul american pentru studiul războiului (ISW). După cum am scris puțin mai devreme astăzi , ISW consideră că rușii au preluat controlul a încă aproximativ cinci procente din teritoriul Bahmut în ultima săptămână, ocupând acum aproximativ 65% din teritoriul orașului.

ISW scrie că în nord-vestul Bahmut, detașamentele Wagner au capturat complet teritoriul AZOM și au avansat până la sudul zonei industriale. Experții institutului își bazează concluziile pe rapoarte din surse rusești și pe înregistrări video geolocalizate; serviciile de informații militare britanice nu își dezvăluie de obicei sursele.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...