G4Media.ro

Serviciile secrete americane sunt sceptice că Putin va fi influențat de o…

Serviciile secrete americane sunt sceptice că Putin va fi influențat de o schimbare a opiniei publice ruse pentru a pune capăt războiului din Ucraina

Oficialii serviciilor de informații americane sunt sceptici cu privire la faptul că orice schimbare a opiniei publice rusești împotriva războiului purtat de Kremlin în Ucraina – chiar și una dramatică – ar avea un efect pentru a-l convinge pe președintele rus Vladimir Putin să pună capăt conflictului, potrivit mai multor surse citate de CNN.

Oficialii se îndoiesc, de asemenea, că războiul, despre care mulți analiști consideră că a fost un dezastru fără margini pentru armata rusă, este posibil să ducă la înlăturarea lui Putin de la putere, cel puțin pe termen scurt.

Această evaluare reflectă măsura în care oficialii consideră că Putin și-a consolidat controlul asupra Rusiei în cele peste două decenii de când se află la putere.

Putin este intim implicat în gestionarea zilnică a conflictului, potrivit a trei surse apropiate de serviciile secrete americane și occidentale, care au declarat pentru CNN că Putin participă direct la luarea deciziilor care, în majoritatea armatelor occidentale, ar fi rezervate ofițerilor de rang inferior.

„În mod clar, el este propriul său decident. Nu pare să se bazeze prea mult nici măcar pe experții din cadrul guvernului sau al cabinetului”, a declarat un înalt oficial NATO.

„Așa că este puțin cam greu de imaginat că opinia populară îl influențează atât de mult”, a mai spus oficialul alianței nord-atlantice.

Sursa foto: Ramil SITDIKOV / POOL / AFP

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Și ce? Nu e nevoie ca Putin să fie schimbat, e nevoie ca Rusia, o țară de sălbatici, să fie izolată pentru eternitate, să mănânce rușii scoarță de copac.

 2. Micromanagement se numeste in corporatiile americane atunci cand un manager se implica in detaliile de implementare. Rezultatul este intotdeauna catastrofal. Merge la inceput ca toti fac de frica apoi schimbarile permanente induce un haos generalizat.

 3. bini ca macar serviciile nu pun botu la propria propaganda, sa le dea Dumnezeu sanatate 🤗🤗🤗, U.M.urile de presa nu au de ales 🙂

  • Rusia e Coreea de Nord 2, ratați cu arme și nimic altceva.

  • Dvs de la UM cat sunteti? Ca se vede ca nu prea aveti de ales.

 4. Putin nu da doua copeici pe opinia publică din Rusia. Le va aplica același tratament ca etnicilor ruși din Ucraina care nu au fugit odată cu ucrainienii din calea orcilor: un glonț în spate.

 5. Eu nu cred asta. Mai degrabă cred că așa s-au înțeles comandanții ăia doi, american și rus. Vina pentru tot să fie doar a lui Putin. Nu prea e corect.

 6. Cine va scrie articolele G4Media? Haha, voi traiti in secolul 19, cand un lider ia decizii militare dupa bunul lui plac. Nu baieti, in anul de gratie 2022 deciziile se iau dupa ce calculatoarele returneaza niste probabilitati 🙂

  „Dezastrul fara margini al armatei ruse” o sa va muste de fund in curand!