G4Media.ro

Serghei Lavrov: O nouă ”cortină de fier” coboară între Rusia şi Occident,…

Sursa foto: OZAN KOSE / AFP

Serghei Lavrov: O nouă ”cortină de fier” coboară între Rusia şi Occident, iar Moscova nu va avea încredere în Washington şi Bruxelles ”de acum înainte”

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a afirmat că o nouă ”cortină de fier” coboară între Rusia şi Occident, iar Moscova nu va avea încredere în Washington şi Bruxelles ”de acum înainte”, relatează The Guardian.

”În ceea ce priveşte o cortină de fier, în esenţă este deja în curs de coborâre”, a declarat şeful diplomaţiei ruse.

Procesul ”a început”, a spus el în urma unor discuţii cu omologul său din Belarus, relatează AFP.

Lavrov a acuzat Uniunea Europeană că nu arată ”niciun interes” să înţeleagă dorinţele Rusiei.

În schimb, ministrul rus de Externe a subliniat că blocul comunitar este ”interesat de ceea ce s-a decis la Bruxelles. Iar ceea ce s-a hotărât la Washington, s-a hotărât şi la Bruxelles”.

Expresia ”cortina de fier” a fost folosită pentru prima dată de fostul premier britanic Winston Churchill şi a desemnat divizarea Europei între ţările capitaliste şi blocul sovietic, în perioada Războiului Rece (1947-1991).

sursa: News.ro, Sursa foto: OZAN KOSE / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. Ca tristete! Ramaneti in jungla voastra!

 2. Pana sa ne lamentam de cortina in curs de coborâre, ce ziceti sa ne ingrijoram de bombele care coboara si omoara oameni? Sau e prea banal sa vorbim de morti? Noi ne preocupam de idei inalte, de cortine de fier, de paralele istorice.. la valoarea noastra. Normal.

 3. Ei se simt tradati ? ce telenovela ieftina.

  • E o chestiune de psihologie, se cheamă proiecție psihologică. Când cineva vede ín jur ceea ce de fapt îl caracterizează pe el, adică ei vād fobia şi cortina şi toate celelalte când de fapt acestea se află în curtea lor.

 4. Sa vezi tristete cand toate amantele si toti copii hotilor din Rusia Unita vor fi facuti pachet si trimisi la tatucu Putin sa le satisfaca nevoie de lux si Occident.

 5. Exact asta era problema. Ca nu mai aveti voi incredere in nimeni. E ca si cum un ucigas in serie ar declara ca nu mai are incredere in nimeni.

  Pai e super. Nu ne cautati voi. Va sunam noi. Daca e.

 6. Ridicol personaj. Își închipuia ca vine un ocean de iubire și apreciere pentru prostiile, fantasmagoriile și crimele lor? Da, suntem lumi separate și total diferite de acum încolo macar vreo doua generatii. Cum au pierdut războiul Crimeei la mijloc de sec. 19 și asta a stopat pt totdeauna coborârea spre Stramtori a Rusiei, asa acum au ieșit poate definitiv din civilizația Europei, intorcandu-se la originile mongole.

 7. Un fel de hoțul strigă hoții!

 8. Ați avut respectul, bunăvoința și parteneriatul occidentului de care ați abuzat în cel mai josnic mod cu putință. Este alegerea pe care ați făcut-o și va fi foarte greu să reveniți la ceea ce ar fi putut și ar fi meritat să fie Rusia.

 9. Nu există altă soluție decât cea aplicată Germaniei la sfârșitul celui de al doilea război mondial. Acum, nu după moartea a zeci de milioane de oameni.

 10. ceva e foarte in neregulă! au tăiatără plătile pentru postaci?!!!

 11. E coincidenta, nici ei nu mai au incredere in rusi

 12. Ar trebui construit un gard foarte inalt pe toata lungimea granitei europene cu rusia .

 13. Bruxelles-l nu ar trebui sa mai aiba incredere in Moscova care a abuzat de increderea sa. Washington-ul oricum nu avea.

 14. De fapt, aceasta Cortina de Fier nu a cazut niciodata din 1947, cand s-a format, doar s-a intredeschis putin intre 1991-2007.