G4Media.ro

Senatul a respins propunerea AUR de scoatere de pe ordinea de zi…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Senatul a respins propunerea AUR de scoatere de pe ordinea de zi a proiectului de lege privind introducerea certificatului verde COVID-19 pentru angajații de la stat și privat

Plenul Senatului a respins miercuri propunerea AUR de scoatere de pe ordinea de zi a proiectului de lege privind stabilirea unor măsuri în domeniul sanitar, pe perioada stării de alertă, pentru personalul din cadrul unor unităţi publice şi private.

S-au înregistrat 27 de voturi „pentru” şi 38 de voturi împotriva propunerii AUR.

Liderul senatorilor AUR, Claudiu Târziu, a solicitat scoaterea proiectului de pe ordinea de zi sau retrimiterea la comisiile de specialitate, reclamând „modul nestatutar în care s-a desfăşurat şedinţa comisiilor de sănătate şi juridică pentru amendarea şi aprobarea acestuia”.

„Vă rog să fiţi de acord să supuneţi la vot scoaterea acestuia de pe ordinea de zi sau retrimiterea la comisii, să se facă în mod statutar, legal, cu dezbatere adevărată”, a spus senatorul.

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, s-a opus acestei abordări, motivând că, din cauza pandemiei, votul este unul mixt, fiind neconcludent în acest caz.

„Suntem în situaţia în care există colegi senatori care nu sunt în sală, din motive care ţin de pandemie. (…). Un astfel de vot nu este concludent. Colegii care vor retrimiterea să se manifeste la vot în momentul votului final”, a arătat Fenechiu.

Comisiile reunite juridică şi de sănătate au acordat, marţi, cu majoritate de voturi, raport de admitere cu amendamente la propunerea legislativă prin care personalul unor unităţi publice şi private este obligat să prezinte la locul de muncă certificatul digital privind COVID-19.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Batjocorirea legii pe față!!! PNL& USR AFARĂ.
  VREM ANTICIPATE!!!!

  • Ah, da, daca unu zis dakopat cacaniu urla ca vrea anticipate atunci mai mult ca sigur ar trebui sa se organizeze alegeri anticipate.

  • Și anticipează.te cat vrei

  • România electrifică, dublează foarte puține căi ferate. Este nevoie de reparații simultane pe mai multe magistrale de cale ferată, și în ritm alert. Nu se construiesc linii de mare viteză (minim 250 km/h).
   Sunt necesare noi căi ferate de legătură între localități și județe care vor scurta distanța și durata, unele căi ferate ocolesc și nu sunt convenabile pentru clienți, ei preferă transporturile rutiere și aeriene. Iată ce linii se pot construi: între Pitești – Râmnicu Vâlcea, București – Mihailesti – Alexandria, Piatra Neamț – Gheorghieni, Bacău – Comănești sau Bacău – Onești – Târgu Secuiesc, Iași – Botoșani, Târgoviște – Sinaia, Sighișoara sau Mediaș – Târgu Mureș, Râmnicu Vâlcea și Târgu Jiu, București – Bolintin, București – Afumati, Movilita, București – Crevedia, Snagov/Voluntari și Ploiești, Cluj Napoca – Zalău, Constanța – Aeroport M. K. – Harsova, și altele.

  • Ba Coridei Andrei hândel și când or veni alegerile parlamentare , atunci să vă văd cum o beliti :))))

 2. Sper că se aplică și parlamentarilor…..

 3. Legea este făurită intenționat pentru a fi trântită la controlul de constituționalitate. Toată tevatura de „dezbatere” și adoptare în regim de urgență nu are alt scop decât acela de a anina sabia lui Damocles deasupra capetelor angajaților nevaccinați „complet” și a-i determina să se imunizeze din „proprie voință”.

 4. poate statul sa incalce drepturile persoanelor care sufera de anumite alergii sau boli imune ? De ce trebuie cineva sa faca public bolile de care sufera / de ce nu se poate vaccina ?

 5. Da. Este o mare bătaie de joc, fata de noi, care mai muncim în tara asta, plătim impozite și taxe. Și da…unii, chiar avem boli autoimune și le ducem asa, ca nu-i pasa nimănui….de un an jumate lucrez cu clienții, fac NAVETA cu transportul în comun și m-am protejat, inclusiv cu vitamine și nu numai…. Încă nu m-am îmbolnăvit, Slava Cerului.

 6. Certificatul verde este pentru transport interfrontalier și nu pentru a îngrădi dreptul la muncă, conform legislației europene. Deci, se încearcă impunerea unei legi care … încalcă legea !

  • Așa este, parlamentarii noștri nu știu asta??

 7. Vrem anticipate, să dispară scarbele de PNL-UDMR , vor sa ne vaccineze ca pe vite!! Huooo mafiotilor !!! La pușcărie!