G4Media.ro

Senatori americani, scrisoare către președintele Joe Biden prin care îl îndeamnă să…

Senatori americani, scrisoare către președintele Joe Biden prin care îl îndeamnă să expulzeze din SUA până la 300 de diplomaţi ruşi

Senatori americani de prim-plan cer Guvernului lui Joe Biden să analizeze expulzarea a până la 300 de diplomaţi ruşi, dacă Moscova nu emite vize suplimentare personalului Ambasadei Statelor Unite, relatează AFP.

Statele Unite au protestat în mod oficial după ce Moscova a interzis, în august, angajarea de personal rus sau din ţări terţe la ambasadele străine din Rusia, obligând Washingtonul să concedieze aproximativ 200 de angajaţi locali la misiunile sale din întreaga Rusie.

Doi senatori democraţi şi doi senatori republicani afirmă, într-o scrisoare adresată preşedintelui Joe Biden, că Rusia a numărat mult timp personalul local în calcularea numărului diplomaţilor americani autorizaţi în ţară.

Ca atare, aproximativ 400 de diplomaţi ruşi sunt, în prezent, prezenţi în Statele Unite, în timp ce Statele unite au aproximativ 100 de diplomaţi americani în Rusia, subliniază ei.

„Această disproporţie în reprezentarea diplomatică este inacceptabilă”, scriu senatorii, inclusiv democratul Bob Menendez, preşedintele Comisiei Afacerilor Externe din Senat, şi influentul senator republican Marco Rubio.

Administraţia Biden a expulzat zece diplomaţi ruşi în aprilie, ca represalii în urma unor atacuri cibernetice şi unor amestecuri în alegeri americane ale Rusiei.

Relaţile între cele două ţări – rivale din timpul Războiului Rece – rămân tensionate, însă s-au stabilizat după ce Joe Biden s-a întâlnt cu omologul său rus Vladimir Putin în iunie, la Geneva.

Biden şi Putin au însărcinat atunci diplomaţi de rang înalt să continue negocieri cu privire la o limitare a armamentului şi în vederea unei preveniri a unei eventuale neînţelegeri între cele două puteri.

Sursa foto: Unsplash/ Harold Mendoza

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Și s-a făcut un „ger” la Moscova ca pe diplomații americani trebuie să-i încălzească personal auxiliar! Deveselu, la Deveselu cum o fi!

  2. Si mereu dar mereu SUA sunt cei care zgandare situatia… Ce ar fi sa ahunga la paritate dar fara alte expulzari si sanctiuni si motive false

  3. Când bagi bățul prin gard și zgandari ursul, îți asumi răspunderea ca s o iei peste bot sau sa ți mănânce capul prost 😀. Oricum, bideu asta numai de inteligență nu poate fi acuzat