G4Media.ro

Semnal de alarmă tras de ministrul de Externe al Taiwanului, la întâlnirea…

Semnal de alarmă tras de ministrul de Externe al Taiwanului, la întâlnirea cu secretarul american pentru Sănătate: China încearcă să facă din Taiwan următorul Hong Kong

China încearcă să facă din teritoriul democratic Taiwan „următorul Hong Kong”, a acuzat marţi ministrul taiwanez de externe Joseph Wu după o întâlnire cu un înalt responsabil american aflat în vizită în insulă, informează marţi France Presse, citată de Agerpres.

„Viaţa noastră cotidiană devine din ce în ce mai dificilă pe măsură ce China continuă să facă presiuni asupra Taiwanului pentru ca noi să acceptăm condiţiile sale politice, condiţii ce vor face din Taiwan următorul Hong Kong”, i-a declarat Wu secretarului american pentru sănătate Alex Azar, a cărui vizită istorică în Taiwan a fost condamnată de Beijing.

În Hong Kong, represiunea anti-disidenţă s-a intensificat de la intrarea în vigoare a legii draconice de securitate naţională impusă de Beijing la sfârşitul lunii iunie.

Mulţi activişti pro-democraţie au fost arestaţi, în timp ce candidaţi ai opoziţiei la legislative au fost descalificaţi.

Acest control al Chinei asupra Hong Kongului provoacă îngrijorare în Taiwan, o insulă de 23 milioane de locuitori.

Beijingul consideră Taiwanul o provincie rebelă şi îşi rezervă dreptul să o readucă sub controlul său prin forţă dacă va fi necesar, aminteşte AFP.

Azar, aflat într-o vizită de trei zile, este cel mai înalt responsabil american care s-a dus în Taiwan după 1979, când Statele Unite au întrerupt relaţiile diplomatice cu Taipeiul pentru a recunoaşte guvernul comunist de la Beijing ca singurul reprezentant al Chinei.

Vizita intervine pe fondul escaladării tensiunilor chino-americane asupra unei serii de subiecte, de la problema Hong Kongului la chestiuni comerciale şi coronavirus.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Si va si reusi, practic nu-i mai poate opri nimeni daca isi doresc! Tot ce mai poate spera Taiwan-ul e sa le dea cineva azil sau pasapoarte sa o stearga la nevoie!

  2. Ar fi de ajuns ca ONU sa recunoasca suveranitatea Taiwanului, Xi nu va mai avea legitimitate sa-si trimita trupele pe insula.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.