G4Media.ro

Şeful UNWRA susține că prizonierii palestinieni eliberaţi de Israel au trecut printr-un…

Sursa foto: captura video

Şeful UNWRA susține că prizonierii palestinieni eliberaţi de Israel au trecut printr-un „calvar” / „O gamă largă de maltratări”

Comisarul general al agenţiei ONU pentru Refugiaţi (UNRWA), Philippe Lazzarini, a declarat luni că mulţi prizonieri palestinieni eliberaţi de Israel s-au întors traumatizaţi în Fâşia Gaza după ce au suferit un calvar, transmite AFP, transmite Agerpres.

Confirmând informaţii din New York Times, el a indicat că există un raport intern al agenţiei, nefăcut public, referitor la „sute de prizonieri eliberaţi” de Israel prin punctul de trecere Kerem Shalom.

Chiar dacă UNRWA nu este responsabilă pentru problemele legate de încarcerări, fiind singura agenţie prezentă în Kerem Shalom, a strâns mărturii.”Am văzut aceşti oameni întorcându-se din detenţie, unii după câteva săptămâni, alţii după câteva luni. Şi cei mai mulţi dintre ei complet traumatizaţi de calvarul pe care l-au trăit”, a explicat Philippe Lazzarini.

„Este vorba de o gamă largă de maltratări”, a adăugat el.”Persoane umilite în mod sistematic, persoane fotografiate dezbrăcate, supuse abuzurilor verbale şi psihologice, ameninţărilor cu electrocutare”, sau chiar „privare de somn, folosirea zgomotului extrem pentru a împiedica somnul”,”folosirea câinilor pentru a intimida”.

O parte a acestor prizonieri erau angajaţi ai UNRWA, a menţionat Philippe Lazzarini.

Agenţia a acuzat mai devreme în cursul zilei de luni autorităţile israeliene că au comis acte de tortură, rele tratamente, abuzuri şi exploatare sexuală împotriva unora dintre angajaţii săi arestaţi în Fâşia Gaza începând cu 7 octombrie.

Autorităţile israeliene au respins aceste acuzaţii. Într-o declaraţie, armata israeliană a negat „acuzaţiile generale şi nefondate cu privire la abuzul sexual asupra deţinuţilor în unităţile forţelor armate israeliene”.”Aceste afirmaţii sunt încă o încercare de a crea echivalenţe false cu utilizarea sistematică a violului ca armă de război de către Hamas”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. UNRWA nu sunt cumva „baietii” care i-au ajutat pe Hamas sa actioneze in 07.10?

  2. Este incredibil cum Israelului i se cere sa respecte teroristii, sa le dea mancare calda, paturi curate, eventual masaj in timp ce unrwa nici macar nu le’a cerut teroristilor din 7 Oct sa elibereze oamenii rapiti…