G4Media.ro

Șeful statului major din Cehia: Un război între Rusia și Alianța Nord-Atlantică,…

sursa foto: Pixabay

Șeful statului major din Cehia: Un război între Rusia și Alianța Nord-Atlantică, care este cel mai rău scenariu pentru noi, nu este imposibil, este posibil

Șefului Statului Major General al armatei cehe, Karel Řehka, afirmă că este posibil să izbucnească un război între Rusia și Alianța Nord-Atlantică. Iar dacă un astfel de conflict ar avea loc, Republica Cehă ar participa la el încă de la început. Řehka a declarat acest lucru luni, în cadrul unei conferințe privind securitatea internă și reziliența statului în Camera Deputaților de la Praga, scrie novinky.cz.

Potrivit acestuia, pregătirea și descurajarea sunt esențiale pentru a preveni un astfel de scenariu.

„Un război între Rusia și Alianța Nord-Atlantică, care este cel mai rău scenariu pentru noi, nu este imposibil, este posibil”, a declarat șeful armatei cehe.

Potrivit acestuia, armata încearcă să se pregătească pentru un potențial conflict de mare intensitate cu un adversar avansat din punct de vedere tehnologic, și anume Rusia, „pentru că astăzi Rusia se află pe o traiectorie de conflict cu alianța”.

Řehka a declarat deja săptămâna trecută că războiul din Ucraina a devenit o nouă paradigmă. El a subliniat că, pe lângă înarmarea unei armate subfinanțate pe termen lung, este necesar să se rezolve și alte probleme în cazul unui astfel de conflict, cum ar fi dispersarea soldaților și a echipamentelor, inclusiv a avioanelor, astfel încât acestea să nu rămână în cazărmi, unde ar putea fi distruse cu ușurință.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Și te mai întrebi de ce ai absolvit doar patru clase și votezi AUR.