G4Media.ro

Șeful Poliției Române anunță că va sesiza Parchetul pentru neglijență în serviciu…

Șeful Poliției Române anunță că va sesiza Parchetul pentru neglijență în serviciu cu privire la șeful de la crimă organizată și antidrog Tulcea pentru modul în care a gestionat cazul “Cocaina din mare”

Șeful Poliției Române, chestorul Ioan Buda, a declarat luni dimineață că va sesiza Parchetul pentru neglijență în serviciu cu privire la șeful de la crimă organizată și antidrog Tulcea pentru modul în care a gestionat cazul “Cocaina din mare”.

”În primul rând i s-a întrerupt împuternicirea (șeful de la crimă organizată și antidrog Tulcea – n. red.), este cercetat în prealabil și vom sesiza Parchetul cu privire la neglijență în serviciu. Mai sunt și alte nereguli, dar mici”, a declarat Buda la sosirea la sediul Ministerului de Interne.

Întrebat ce i se impută șefului de la crimă organizată și antidrog Tulcea, Ioan Buda a răspuns: ”Faptul că a fost informat și nu a raportat la timp. Dacă raporta la timp și acțiunea se desfășura într-un mod mult mai rapid”.

Săptămâna trecut, conducerea Poliției a dispus verificări cu privire la modul în care polițiștii din Tulcea au gestionat ancheta “Cocaina din mare” și au ratat, în martie, capturarea a aproape o tonă de cocaină ambalată în 30 de saci de rafie albă. “În ceea ce privește modul de acțiune anterior sesizării unității de parchet, conducerea Poliției Române a dispus efectuarea de verificări, prin Direcția de Control Intern, pentru stabilirea modului de intervenție a polițiștilor”, se arată într-un comunicat al Poliției române.

IGP a anunțat că a dispus verificări după ce G4Media.ro a publicat în exclusivitate rechizitoriul DIICOT Tulcea prin care au fost trimiși în judecată în stare de arest doi cărăuși sârbi.

Potrivit acestui document pe 21 martie, un paznic de la stația de betoane Glacial Prod din Sarichioi, Tulcea, a descoperit că într-o dubiță parcată în curte erau 30 de saci de rafie încărcați.

Omul văzuse doi cetățeni sârbi care se certau (ancheta a stabilit ulterior că se certau pentu că era prea puțină cantitate de cocaină după ce o barcă cu o tonă de stupefiante naufragiase lângă Sfântu Gheorghe). Paznicul a văzut că sârbii au încuiat dubița și au pus cheia pe roata stânga față, după care au plecat.

Paznicul a deschis dubița și a luat un pachet pe care scria Cartier și l-a predat șefului de post din Sarichioi. Până acesta și-a alertat însă colegii și a venit Poliția, cărăușii sârbi s-au întors și au preluat marfa. Poliția a mai găsit în dubiță doar hârtie igienică și niște mănuși chirurgicale.

Potrivit rechizitoriului DIICOT, sârbii au plecat cu două autotrenuri și au mutat încărcătura dintr-unul într-altul pentru a li se pierde urma. Până la urmă, cei doi au fost prinși, unul la Bușteni, altul la Porțile de fier și ambele tiruri au fost găsite, dar drogurile nu au mai fost găsite.

Potrivit unor surse judiciare, în cei 30 de saci de rafie erau aproape o tonă de cocaină. Drogurile ar fi ascunse undeva în România și procurorii DIICOT le caută.

Altă tonă de cocaină a fost găsită pe 24 martie în barca naufragiată și altă cantitate de aproape o tonă a fost găsită pe litoralul românesc și bulgăresc.

Citește aici rechizitoriul din cazul “Cocaina din mare”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Poliția Română care iese la 45 de ani la pensie(1500 euro minim) după chefuri , zaiafeturi și infractori iertați contracost. În urmă cu vreo 10 ani era un film pe youtube unde cei mai sângeroși infractori din Tulcea și împrejurimi petreceau cu procurorii și polițiștii la Tulcea, la o nuntă.

  2. Iesiti la pensie in floarea varstei se apuca sa se faca consilieri , ba fac firme de paza caci numai lor le dau fostii subalterni tineri voie sa faca, ciugulesc de peste tot…in curand o sa fie numai politai pensionari…viteza de rotatie fata de pensionarea la 65 de ani este mare.De infractori ce sa mai vorbim doar erau impreuna din ’90

  3. ia luat din marfa lu sefu? :)) sa vanda si gura lor ceva

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.