G4Media.ro

Şeful Poliţiei de Frontieră Mehedinţi a fost reţinut de DIICOT, acuzat că…

sursa foto: DIICOT

Şeful Poliţiei de Frontieră Mehedinţi a fost reţinut de DIICOT, acuzat că a protejat o grupare de traficanţi de ţigări  

Şeful Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, Sorin Coman, a fost reţinut de procurorii DIICOT, el fiind acuzat că a protejat o grupare de traficanţi de ţigări, primind în schimb bani şi favoruri materiale, relatează Agerpres.

Potrivit unor oficiali din DIICOT, în acelaşi dosar au fost reţinute alte 16 persoane, printre care un alt poliţist de frontieră şi un agent de la SCCO Mehedinţi.

Procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară, au efectuat, miercuri, 167 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Mehedinţi, Timiş, Cluj şi Dolj într-un dosar privind destructurarea unor grupări care se ocupau cu traficul de ţigări.

În dosar sunt implicaţi şi poliţişti, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de compromiterea intereselor justiţiei şi luare de mită în variantă agravantă, ei fiind acuzaţi că protejau una dintre grupări, în schimbul primirii unor sume de bani şi favoruri materiale.

O operațiune de amploare pentru destructurarea unor rețele de contrabandă protejate de polițiști a avut loc miercuri dimineață sub coordonarea DIICOT și DGA. Vizat ar fi și șeful Poliției de Frontieră Mehedinți, comisarul Sorin Coman, au declarat surse judiciare consultate de G4Media. Acesta a fost, anterior, șeful punctului de trecere a frontierei Porțile de Fier 1.

Conform surselor G4Media, este vorba de mai multe grupări care lucrau asemenea unei federații de sindicate. Vizați sunt liderul grupării Saizu, un polițist de la Rutieră și un polițist din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate care proteja grupările, susține sursele G4Media.

DIICOT a transmis ulterior un comunicat de presă referitor la perchezițiile de miercuri. Acestea au avut loc în județele Mehedinți, Timiș, Cluj și Dolj și au vizat destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, complicitate la contrabandă, trafic de droguri, complicitate la trafic de droguri, compromiterea intereselor justiției și luare de mită în variantă agravantă, în formă continuată:

”Organizarea ierarhică și rolurile membrilor în cadrul grupării erau bine determinate, aceștia respectând cu strictețe modul de operare și măsurile de precauție stabilite, îndeplinind cu rigurozitate sarcinile trasate de factorii decizionali ai entității, astfel încât să se reducă la minimum riscul deconspirării activității infracționale de către organele de urmărire penală”, se arată în comunicatul DIICOT.

Prejudiciul calculat de DIICOT în urma perchezițiilor este de aproximativ 800.000 de euro.

sursa foto: DIICOT

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Ziua si arestarea. Chiar s-a apucat dl. Bode sa faca curentenie asa cum ne-a zis acum ceva timp?

    • e DIICOT , dupa ce a plecat HOSU-ROMANICA-NORMALA-EDUCATA-PENSIONATA-48, cel mult poti atribui lui Stelian meritele (si DNA e mai cu curaj acum… parca erau mai retrasi pe timpul lui PRESHOIU )

  2. In viata asta nu va iert pentru ceea ce mi-ati facut.

  3. Ce este cu adevărat dureros este că se adevereste cât de corupți de fapt sunt funcționarii publici. Dacă ăsta cu un salariu ce depășește 2000 de euro lunar în românica are rețea de trafic de țigări ce să mai zică un amarastean pe salariu minim pe economie? Praful să se aleagă de ei.

  4. Nu ma mai mira nimic. De 31 ani aceasta tipologie de functionar public s-a specializat si multiplicat mai rau decat actualul COVID_19. SI PENTRU ASTA, SISTEMUL ROMANESC DE JUSTITIE NU A GASIT INCA VACCINUL. Si nici nu vad sa-l gaseasca. Chiar nu se mai gasesc oameni cinstiti in justitia din Romania??? Daca este asa, atunci la ce mama lui scaraotzchi mai platim si acordam, din banii nostrii, pensii speciale pentru niste hoti numiti cu acte oficiale.

    • Iar bagam pe toti in aceeasi oala ? Prostia la romani