G4Media.ro

Şeful militar regional din Doneţk: Forţele ucrainene s-au retras din oraşul contestat…

Photo by Alexander NEMENOV / AFP

Şeful militar regional din Doneţk: Forţele ucrainene s-au retras din oraşul contestat Svitlodarsk/ Lyman, un alt oraş din nordul regiunii Doneţk, este sub foc constant

Pavlo Kyrylenko, şeful administraţiei militare regionale Doneţk, a declarat marţi că forţele ruse au ocupat oraşul contestat Svitlodarsk din regiunea estică Donbas şi că forţele ucrainene s-au retras, relatează CNN. El arată că situaţia este „foarte dificilă” în Lyman, un oraş din nordul regiunii Doneţk, care este sub foc constant, transmite News.ro.

”Aproximativ 10.000 de civili rămân în Svitlodarsk -ul ocupat”, a spus Kyrylenko.

„Nu mai mult de 30% din populaţie a părăsit oraşul. Astăzi, 24 mai, armata rusă a intrat în Svitlodarsk în regiunea Doneţk. Acolo au fost deja arborate steaguri ruseşti”, a spus el.

Potrivit lui Kyrylenko, Svitlodarsk a fost înconjurat pe trei părţi şi nu a fost supus bombardamentelor intense.

„Aceasta nu este o retragere [a Forţelor Armate ale Ucrainei], ci o regrupare”, a spus el. „Aceasta este decizia corectă şi logică în această situaţie, de a salva vieţile şi de a se regrupa”.

Canalele pro-ruse Telegram au arătat imagini cu drapelul rus arborat peste clădirea administraţiei oraşului din Svitlodarsk.

Kyrylenko a descris şi situaţia ca fiind „foarte dificilă” în Lyman, un oraş mai la nord din regiunea Doneţk. ”Acum este sub foc constant”, a spus el.

„Inamicul a intrat cu mult timp în urmă pe teritoriul comunităţii Lyman. Scopul lor principal este de a lua centrul comunităţii Lyman. Situaţia de acolo este acum una dintre cele mai tensionate de-a lungul întregii linii a frontului, alături de Avdiivka”, a mai precizat oficialul.

Photo by Alexander NEMENOV / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Nu se poate, minciuni, toata presa scrie despre „succesurile” succesive ale Ucrainei împotrivă Rusiei.

    • Da, este plin internetul cu poze cu tancuri rusești făcute praf si cu eroii ucraineni care sparg tot ce prind.

  2. Cei ce comentează p-aci parcă fac bani de pe urma războiului, te și jignesc dacă vrei pace, sunt parcă bucuroși că există atâta distrugere, suferință , deh, din fața tastaturii toți sunt curajoși, le mai trece ceva curajul când dau piept cu facturile , cu inflația dar ei BATMAN, BATMAN ( adică o țin pe-a lor(idei puține și fixe) )……. La prima mobilizare ei sunt deja plecați (cum pare că sunt și acum ).