G4Media.ro

Șeful Forțelor Terestre ale Armatei SUA: Vom aduce mai mulți soldați prin…

Șeful Forțelor Terestre ale Armatei SUA: Vom aduce mai mulți soldați prin rotație în Zona Mării Negre, mai ales în România

Șeful Forțelor Terestre ale Armatei SUA, generalul James C. McConville, a anunțat vineri la București că SUA vor crește numărul de trupe aduse prin rotație permanentă în România după retragerea a circa 11.900 de soldați de la bazele din Germania.

”Facem acum planurile pentru a aduce mai multe forțe prin rotație în zona Mării Negre, în special în România”, a declarat generalul american într-o conferință de presă comună cu șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu.


Întrebat de ziariști câți militari americani vor veni în România și în ce baze, generalul James C. McConville a declarat că a venit la București pentru a discuta aceste aspecte cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, și Statului Major al Apărării.

Reamintim că secretarul american al Apărării, Mark Esper, a anunțat săptămâna trecută că SUA vor retrage 11.900 de militari din Germania, iar peste 5.000 dintre aceștia vor fi dizlocați, prin rotație, în alte baze din Europa.

Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a declarat în week-endul trecut că România va găzdui un număr substanțial de trupe americane suplimentare, ca rezultat al noii politici strategice de apărare a SUA.

Foto: James C. McConville / Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Americanii vin in Romania cu pasaport rusesc.

  2. Să vină.îi așteptăm de 70 de ani !

  3. Axa București – Londra – Washington – zona Mării Negre…

  4. E un pas logic, NATO avanseaza spre Est din 1989, in Germania oricum frecau menta.

  5. Germania si-a facut armata.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.