G4Media.ro

Șefa Institutului de Geriatrie„Ana Aslan”, trimisă în judecată în dosarul „Anotimpuri la…

Șefa Institutului de Geriatrie„Ana Aslan”, trimisă în judecată în dosarul „Anotimpuri la borcan”/ Managerul este acuzat de DNA de schimbarea destinaţiei fondurilor europene pe când conducea Asociaţia React

Procurorii din cadrul DNA au trimis în judecată, în stare de libertate, pe un fost președinte de asociație pentru săvârșirea infracțiunii de schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, cu un prejudiciu de 430.052. Numele persoanei nu apare în comunicatul de presă al DNA, surse judiciare declarând pentru G4Media că este vorba de Anca Ştefan, managerul al Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan”, care a fost anterior preşedinte al Asociaţiei React.

Potrivit rechzitoriul DNA, în cursul anului 2014, între inculpată și Autoritatea de Management – Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (A.M. – P.O.S.D.R.U) s-ar fi încheiat un contract de finanțare ce avea ca obiect proiectul ”Anotimpuri la borcan”, cu o valoare totală de 6.250.616 lei.

Obiectivul general al proiectului l-ar fi constituit dezvoltarea și promovarea economiei sociale prin înființarea și dezvoltarea a 12 structuri de economie socială în cadrul cărora vor fi create și menținute locuri de muncă sustenabile pentru persoane vulnerabile (60 de locuri de muncă).

„În acest context, în perioada martie – decembrie 2016, deși a știut că are obligația să returneze către Autoritatea de Management banii necheltuiți de către entitățile create (în total 430.052 lei), inculpata ar fi schimbat destinația acestor sume de bani folosindu-le în alt scop, cea mai mare parte fiind transferată în conturile sale și ale fostului său concubin.

Prejudiciul, în valoare de 430.052 lei, produs în maniera descrisă mai sus, a fost integral recuperat”, mai precizează comunicatul de presă al DNA

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

Sursa foto: Asociatia React/Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Daca Președintele Asoc. Psihologilor a fost saltat de DNA ca a mânărit fonduri UE… ce sa ne mai mire?
    O țară flămăndă de bani… ai altora