G4Media.ro

Șef de organizație de tineret a PSRM-ului lui Igor Dodon, prins în…

Șef de organizație de tineret a PSRM-ului lui Igor Dodon, prins în timp ce făcea trafic de droguri. Valoarea drogurilor găsite la rețeaua tânărului de 21 de ani se ridică la aproape 100.000 de euro

Șeful tineretului Partidului Socialist din Republica Moldova (PSRM) din sectorul Botanica al Chișinăului, Ivan Statnîi, a fost reținut vineri de oamenii legii împreună cu alți complici de 19 și 35 de ani în timp ce vindeau droguri.

Oamenii legii au efectuat 23 de percheziții, au reținut trei bărbați și trei femei, cu vârstele cuprinse între 19 și 35 ani în acest dosar. Persoanele reținute aveau roluri bine determinate între ei și anume: curier, ambalator, depozitar, administrator al magazinului și organizator.

Polițiștii au ridicat în cadrul perchezițiilor de la domiciile acestora mai multe pachețele cu droguri de tip PVP (sare) cu masa totală de peste trei kilograme, telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare emise pe numele unor terți.

Polițiștii au mai găsit peste 20.000 de pachețele de tip zip-lock ce urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor, cântare electronice la scara mică, etc. Valoarea drogurilor sechestrate se ridică la suma de aproximativ 1.800.000 lei moldovenești (circa 90.000 de euro -n.r.).

Oamenii legii au descoprit că drogurile erau comercializate prin intermediul aplicației Telegram, administrată de unul dintre membrii acestei grupări. Astfel, utilizatorii aplicații primeau mesaje cu oferte despre posibilitatea achiziționării drogurilor. Zilnic, membrii grupului obțineau venituri de peste 20.000 lei moldovenești (circa 1.000 de euro) din vânzarea drogurilor.

Totodată, în urma acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate peste 500 pliculețe cu droguri care erau amplasate în ascunzișuri special amenajate în Chișinău și Băli care urmau să fie comercializate. La fel, a fost ridicat și urmează să fie aplicat sechestrul pe un automobil de marca Toyota cu valoarea de aproximativ 7.000 de euro. În cadrul perchezițiilor desfășurate au fost ridicați și bani în diferită valută, suma totală fiind de peste 200.000 de lei moldovenești (circa 10.000 de euro).

Ivan Statnîii a fost implicat în timpul campaniei electorale pentru parlamentare într-o bătaie cu alți tineri socialiști care lipeau afișe electorale pe străzile din Chișinău.

Polițiștii au estimat că de la începutul acestui an, rețeaua lui Ivan Statnîi a comercializat prin această metodă peste 20 de kilograme de droguri de tip PVP.

Foto-simbol: Liderul PSRM și fostul președinte pro-rus, Igor Dodon, participă la întâlnire cu adolecenții din Garda Tânără, organizația de tineret a partidului. Sursa/Facebook, Garda Tânără

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter