G4Media.ro

Secretarul american de Stat Antony Blinken, vizită de urgență în Ucraina și…

sursa foto: Twitter/ Antony Blinken

Secretarul american de Stat Antony Blinken, vizită de urgență în Ucraina și Germania. El va prezenta angajaților Ambasadei din Kiev planurile de urgență dacă Rusia va tensiona situația din regiune

Antony Blinken, secretarul american de Stat, face o vizită în Ucraina și în Germania în perioada 18-20 ianuarie 2022, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat. El merge în epicentrul crizei dintre Ucraina și Rusia imediat după ce la Kiev a ajuns și noul ministru german de externe, Annalena Baerbock.

Blinken se va întâlni la Kiev, pe 19 ianuarie, cu președintele Volodimir Zelenski și cu ministrul de Externe, Dmitro Kuleva. ”El va întări angajamentul SUA pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, potrivit comunicatului citat. De asemenea, Blinken se va întâlni cu angajații Ambasadei SUA și familiile lor pentru a le comunica planurile de contingență (măsurile urgente) pentru situația în care Rusia va continua să tensioneze situația, a declarat Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

Pe 20 ianuarie, Blinken va ajunge la Berlin pentru a discuta despre recentele negocieri cu Rusia, inclusiv despre planurile aliaților occidentali de a impune ”costuri economice severe” Rusiei, potrivit comunicatului citat. Blinken se va întâlni la Berlin cu ministrul german de Externe, Annalena Baerbock.

Annalena Baerbock, la rândul său, a fost la Kiev la începutul săptămânii, iar marți este la Moscova, unde are o întâlnire cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov. (sursa foto: Twitter/ Antony Blinken)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Regiunile deja aflate sub contro milita rusesc sunt greu de recuperat . Rusia isi construieste un perimetru de aparare greu de trecut . Ne vom afla in alta situatie geopolitica curind . Suntem obligati sa facem la fel si asfel Romania devine cetate de granita ca si Polonia si Finlanda .Doar sub umbrela NATO si SUA putem rezista militar .

    • Macar stim in ce situatie suntem si nu vom mai accepta politic pe cei care se dovedesc parte a rusofililor .Cind totul este pus, fata ijn fata , la nivel militar , nu mai poti gazdui , ca natiune ,pareri contrare pe acest subiect .

    • Devenim democrati fara sa vrem doar in acesta parte de lume dar si democratia viitorului nu mai poate accepta existenta celui care este dovedit neprieten asa cum era posibil pina mai ieri .

  2. Eu țin cu rusnacii bețivani.