G4Media.ro

Oficial Ministerul de Externe italian: Am vorbit cu ambasadorul Italiei din București.…

Sursa foto: Twitter / Benedetto Dellavedova

Oficial Ministerul de Externe italian: Am vorbit cu ambasadorul Italiei din București. M-a asigurat de deplina cooperare a autorităților române

Benedetto Della Vedova, subsecretar de stat în Ministerul de Externe al Italiei, a anunțat marți după-amiază, pe Twitter, că a discutat cu ambasadorul Italiei în România, pentru a cere detalii legate de situația jurnaliștilor italieni, agresați de familia Șoșoacă.

”Azi dimineață (n.r. marți) am avut o discuție cu ambasadorul Italiei la București care m-a asigurat cu privire la intervenția prompta a ambasadei pentru protecția compatrioților, precum și pentru deplina cooperare a autorităților române”, a scris oficialul italian în postare.

Benedetto Della Vedova este fondatorul ”reformatorilor liberali”, grupul politic din partea a fost ales europarlamentar în 1999 și 2004. A fost, de asemenea, deputat în 2006 și 2013 și senator între 2013 și 2018.

Presa din Italia a relatat luni pe larg scandalul în care au fost implicați senatoarea Diana Șoșoacă și soțul acesteia, în timp ce o echipă de la Rai Uno a încercat să îi ia un interviu. Senatoarea „no vax” este acuzată că a atacat și sechestrat echipa de la Rai Uno, iar poliția că nu i-a protejat pe jurnaliști.

Presa italiană scrie că senatoarea „no vax” a atacat-o și a sechestrat-o pe jurnalista Lucia Goracci, venită în România să realizeze un reportaj despre țara aflată pe penultimul loc în Europa în privința vaccinării.

Sindicatul jurnaliștilor italieni care lucrează în RAI, compania radioului și televiziunii publice din această țară, solicită implicarea guvernului italian și a Uniunii Europene în cazul jurnaliștilor sechestrați și agresați în biroul senatoarei Diana Șoșoacă.

”România trebuie să-și cere scuze pentru atacul grav asupra corespondentei RAI, Lucia Goracci, și a colaboratorilor săi. Dacă Bucureștiul este încă în Europa, astfel de evenimente nu trebuie să se întâmple”, se arată în comunicat.

Sursa foto: Twitter / Benedetto Della Vedova

Citește și:

Cazul Șoșoacă ia amploare în presa italiană. Senatoarea „no vax” este acuzată că a atacat și sechestrat echipa de la Rai Uno, iar poliția că nu i-a protejat pe jurnaliști

Sindicatul jurnaliștilor din RAI, după scandalul provocat de Diana Șoșoacă:  ”Guvernul italian și Uniunea Europeană să ceară guvernului României explicații cu privire la ceea ce s-a întâmplat”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Saracii italienii, ei chiar cred ca guvernul roman va face ceva. Ei nu stiu ca statul roman lipseste cu desavarsire cand ar trebui sa protejeze cetateni.

  2. Hai băieți și fete. Adunarea in fata ambasadei Italiei la București să ne aplecăm că niște sclavi ce suntem.