G4Media.ro

Seceta a scos la iveală o bombă neexplodată de 450 de kilograme,…

sursa foto: Captură YouTube

Seceta a scos la iveală o bombă neexplodată de 450 de kilograme, din Al Doilea Război Mondial, în apele scăzute ale râului italian Po/

Valurile de căldură care au cuprins Europa în această vară au adus nu doar temperaturi ridicate record şi câmpuri pârjolite: apele afectate de secetă ale râului Po al Italiei sunt atât de scăzute încât au scos la iveală o bombă scufundată din Al Doilea Război Mondial, transmite Reuters.

Experţii militari au dezamorsat şi au efectuat duminică o explozie controlată a bombei de 450 kg, care a fost descoperită pe 25 iulie, în apropiere de satul nordic Borgo Virgilio, aproape de oraşul Mantua.

”Bomba a fost găsită de pescari pe malul râului Po, din cauza scăderii nivelului apei, ca urmare a secetei”, a spus colonelul Marco Nasi.

Dezamorsarea bombei nu a fost o sarcină uşoară.

Aproximativ 3.000 de persoane care locuiesc în apropiere au fost evacuate pentru operaţiunea de eliminare, a spus armata.

Circulaţia în spaţiul aerian al zonei a fost oprită, iar navigaţia de-a lungul acelei porţiuni a căii navigabile, precum şi traficul pe o linie de cale ferată şi pe un drum din apropiere au fost oprite la rândul lor.

sursa: News.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Pad ii zice pe romaneste.