G4Media.ro

Se detensionează relația Polonia-Ucraina. Președintele Duda „nu vede nicio problemă” în reluarea…

sursa foto: Twitter/ Volodimir Zelenski

Se detensionează relația Polonia-Ucraina. Președintele Duda „nu vede nicio problemă” în reluarea livrărilor de arme către Kiev, după ce Varșovia își reface stocurile: „Să nu uităm că Zelenski se află sub o presiune enormă”

Președintele polonez a părut să întindă o ramură de măslin Ucrainei, după câteva săptămâni de teste între Varșovia și Kiev, notează Sky News.

O ceartă publică și acerbă pe tema contractelor de cereale, a pachetelor de ajutor și a refugiaților a dus în cele din urmă la declarația Poloniei că nu va mai furniza arme Ucrainei, lăsând Kievul să se străduiască să repare relațiile.

Acum, președintele Andrzej Duda a recunoscut că comentariile incendiare ale președintelui Zelenski la Adunarea Generală a ONU ar fi putut fi cauzate de stres și a discutat posibilitatea de a relua livrările de arme către Kiev.

„Să nu uităm că Zelenski se află sub o presiune enormă”, a declarat el pentru ziarul polonez Super Express într-un amplu interviu.

„El trimite oameni pe front, de multe ori spre moarte”.

Discutând despre cheltuielile pentru apărare, el a declarat că noile echipamente „trebuie să servească la întărirea armatei poloneze”, înainte de a fi trimise în Ucraina.

„Nu cheltuim miliarde pentru ca dintr-o dată să le dăm”, a spus el.

„Dar asta nu înseamnă că nu vom preda deloc armament Ucrainei”.

El a subliniat apoi în ce circumstanțe ar putea reîncepe livrările.

„Când echipamentele vechi sunt înlocuite cu echipamente moderne, nu văd o problemă în a trimite acel [echipament vechi] ucrainenilor”, a spus el, în ceea ce va fi un impuls pentru Kiev.

„Trebuie să ne controlăm emoțiile, pentru ca să ne amintim cine va beneficia cel mai mult dacă drumurile Poloniei și Ucrainei se despart. Consecințele ar putea fi tragice”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...