G4Media.ro

Scrisoare deschisă semnată de 17 primari USR PLUS cu privire la miliardul…

Scrisoare deschisă semnată de 17 primari USR PLUS cu privire la miliardul alocat în special primarilor PNL: Amintește de perioada în care Dragnea împărțea fondurile publice baronilor din PSD

17 primari USR PLUS îi cer premierului Florin Cîțu să revizuiască hotârărea de guvern prin care a alocat 1 miliard de lei în special administrațiilor locale controlate de primari liberali, precizând că modul în care a împărțit aceste fonduri amintește de perioada în care Liviu Dragnea împărțea fonduri publice baronilor PSD. Potrivit surselor G4Media.ro, primarii ar fi inițiat demersurile pentru atacarea hotărârii de guvern în contencios administrativ.

Redăm mai jos integral scrisoarea deschisă

Domnule Prim-Ministru,

Având în vedere “Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru unele unități administrativ-teritoriale”, publicată în Monitorul Oficial, Partea 1, numărul 961, în seara zilei de 7 octombrie, vă solicităm public să reconsiderați urgent criteriile de alocare a sumei de 1.010.966 mii lei pentru proiecte locale.

Modul prin care acești bani au fost alocați unor unități administrativ-teritoriale a fost unul arbitrar, strict pe criterii politice, amintind de perioada în care Liviu Dragnea împărțea fondurile publice echipei baronilor din PSD.

Sunt vremuri de tristă amintire, împotriva cărora am luptat alături de cetățenii României, vremuri pe care nu credeam că le vom mai retrăi într-o guvernare viitoare.

Unități administrativ – teritoriale în care trăiesc zeci și sute de mii de oameni – Timișoara, Brașov, Sectoarele 1 și 2 din București, Bacău, Alba Iulia – cu contribuții substanțiale la bugetul de stat, au fost pur și simplu ignorate de dumneavoastră, doar pentru faptul că primarii nu fac parte din echipa de la guvernare pe care vremelnic o conduceți.

Prin hotărârea adoptată de dumneavoastră, locuitorii acestor orașe sunt considerați cetățeni de mâna a doua, sunt buni plătitori de taxe, dar nu primesc ajutor când au nevoie.

Am pledat constant pentru transparență în alocarea banilor publici și din păcate constatăm că nu s-a ținut cont de niciun criteriu în acest caz.

Milioane de lei au fost alocate din pix, după bunul dumneavoastră plac, răsplătind cu taxele românilor colegii Dumneavoastră de partid pentru susținerea electorală din fruntea PNL.

Nu știu dacă dumneavoastră realizați însă este un moment greu pentru România. Suntem în pragul unei ierni dure, care cel mai probabil va fi marcată de o dublă criză sanitară și energetică.

Deja alocăm o mare parte din bugete pentru a atenua efectele pandemiei de COVID-19 în școli și spitale. Oamenii vor avea de suferit din cauza creșterii prețurilor la gaz și electricitate, problema energetică este una mondială, iar problemele noastre cu termoficarea trebuie rezolvate rapid.

Avem nevoie de bani din Fondul de rezervă al Guvernului României pentru finalizarea unor proiecte de investiții locale urgente și pentru a continua serviciile de asistență socială care lucrează la capacitate maximă în această perioadă. Vă atragem atenția că ignorați nevoile primare ale cetățenilor din motive strict politicianiste și revanșarde.

Domnule Prim-Ministru, luați-vă revanșa față de cetățeni și lăsați servitutea transpartinică la o parte. Solidaritatea nu are culoare politică. Vă cerem, așadar, în mod public să revizuiți urgent HG 1.088/6 octombrie 2021, pentru ca banii să ajungă în mod echitabil la oamenii care au nevoie cu adevărat de ei.

Clotilde Armand – Primarul Sectorului 1 al Municipiului București
Radu Mihaiu – Primarul Sectorului 2 al Municipiului București
Dominic Fritz – Primarul Municipiului Timișoara
Allen Coliban – Primarul Municipiului Brașov
Elena Lasconi – Primarul Municipiului Câmpulung Muscel
Gabriel Pleșa – Primarul Municipiului Alba Iulia
Silviu Zinica – Primarul Comunei Smârdan, județul Galați
Raul Urdă – Primarul orașului Întorsura Buzăului
Ionel Andrișan – Primarul Comunei Horodnic de Jos, județul Suceava
Leon Bălteanu – Primarul Comunei Mircești, județul Iași
Ionuț Daniel Postolache – Primarul Comunei Maxineni, județul Brăila
Bogdan Ștefan Marin – Primarul Comunei Valea Mare, județul Covasna
Marinel Moruz – Primarul Comunei Dimăcheni, județul Botoșani
Vasile Popa – Primarul din Gârbovi, județul Ialomița
Horia Grigore Bugarin – Primarul din Dumbrăvița, județul Timiș
Camelia Bertea Elena – Primarul orașului Victoria
Tița Andrei Codruț – Primarul Comunei Cenad, județul Timiș

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

27 comentarii

 1. PNL este acelasi aluat ca si PSD, au dovedit asta in acest mandat. Nimic nu-i diferentiaza, sunt la fel de conservatori si la fel de neghiobi. Traseisti politici au trecut si in USR si alte partide pentru a discredita si incita la mizerie.

  • la ce sunt conservatori? ca la furat sigur nu. mai bine erau conservatori la furat, in sensul ca sa fure mai putin.

  • @nimic nou
   Nu uita de traseism. Nu mai exista nici PSD, nici PNL. S-au plimbat oameni de la un partid la altul de ambele au ajuns struto-camile. Pana nu dispare legea asta nenorocita de traseism, numai asa o sa avem.

  • Cei 17 primari sa faca Plangere penala la DNA, impotriva infractorului Catu, pentru abuz in serviciu si coruptie, nu scrisoare deschisa.

 2. Cuie matu si iohanis

  • @ Ion ,.. pastreaza numai pentru tine nu da si la altii ..IUIE Mon !!!

 3. Degeaba. N-are semnături olografe.

 4. Alta propaganda ieftina.
  Sa-i dea lui coliban pentru echipa de fotbal creata prin jecmanirea antrenorului si jucatorilor de la Corona, lui denimic pentru amenda Colterm, lui lasconi pentry yala schimbata ca altceva nu a facut, lui clotilde ca sa isi plateasca firmele-prietene de salubrizare si pe aia care au „curatat” sacii de voturi.

  • te pufneste si pe tine rasul, scamatorii de latrina 3 unde doctorii cu carnete de partid spun oilor ce si cum.

  • Goe e un postac PSDist cunoscut. Daca se opreste din mintit, il da afara si moare de foame.

 5. Foarte bine ca nu v a dat nimic!
  Ce sa faceti voi cu banii? Sa finantati parade 🌈?
  Mars de aici!
  💩 este tot ce meritati! Cat mai mult 💩, voi si votantii vostrii!

 6. Doar se știe de atâta timp ca holera galbena este sora mai bătută-n cap si fugita de acasă a ciumei roșii. Așa ca nu mai mira pe nimeni.

 7. Pe vremea PSD.ului, ca voi ati adus vorba despre ei, n-am auzit sa fi atacat vreo astfel de hotarare in contencios. Nici cand ati fost la guvernare si s-au dat bani din fondul de rezerva, n-ati atacat nimic in instanta.
  Toapa aia de la S1 nu face nimic in sector, motiv pentru care nu vad de ce zbiara. Are o executie bugetara de 0, 94 % pentru dezvoltare cnf.datelor publicate in data de 9 Iulie 2021 – trimestrul 2.

  • N-are timp sa faca nimic in sector, tocmai ca e ocupata sa zbiere si sa faca scandal pentru a-si creste vizibilitatea. Altfel, este sefa peste „cel mai bogat sector”, deci n-are motiva sa ceara bani, dar a gasit si acum un motiv de PR.

 8. Dar nu se lăudau în campania electorală că vor atrage fonduri europene, că vor face reforme și vor economisi bani reducând birocrația, organigramele etc.?

 9. Iohannis e fix Dragnea, ambii si-au cumparat sustinerea cu banii nostri.

  • Cu banii cui, ma???!!!
   Cu banii vostrii?
   ‘’tu va muma n 👄 de 💩 asistati!!!

  • Spre deosebire de cei mai cinstiți și corecți dintre daci, Csolos și Bârnă, care au adus bani de acasă…

 10. https://romania.europalibera.org/a/bani-primari-pusculita-lui-citu-marii-castigatori-pnl-udmr/31495803.html?fbclid=IwAR1TxQmIcAbIut_mL7dW3z0k9E_36Rf9y68mP84wx8n2F8MAA4F1L1Ahp_c

  Dacă cineva citește un pic mai mult decât titlurile bomba, ar putea sa observe cum stau cu adevărat lucrurile.
  Iasi, Cluj Napoca, Sibiu, Oradea, Craiova, Galați și alte orașe ( atât cu primari PNL cât și de la PSD) nu au primit nici ele nici un leu. Primarii USR ar trebui sa fie mai atenți la ce spun.

 11. Cu banii cui, ma??!
  Cu banii, vostrii?
  ‘’tu va rasa n 👄 de asistati!!!

 12. dosar penal. cutu e hot stim cu totii. joasa speta umana la acest individ care fura de la banci, nu trece treapta….nu are etica…jumuleste fondul de rezerva pt partid, cind noi sintem in full v4. asta e crima tovarasi..

 13. Sau apucat de scris ? Mai bine sa se apuce de treaba ! A că nu ține șantajul la Cîțu cum se putea cu Orban asta e altă treabă. Să șadă blânzi că nu rămân pe dinafară vor primi și ei . Iar la cum au înjurat PNL în ultima vreme ..poate doreau bani cu dedicație. Ani de zile colegii USR de moțiune bătăușii din 10 august și cei care au eliberat tâlharii din pușcării, FESENEU-CIUMA ROȘIE POATE AȚI UITAT, nu au dat nici un ban primăriilor liberale. Așa că trebuiau să primescă odată și odată. Mai mult bani sau mai alocat între timp primăriilor și nu am văzut SCRISORI DE MULȚUMIRE de la primarii (cu scoala terminata sau nu din usr).
  L-as să mai aibă puțină răbdare că din guvernul din care vor face parte PSD-USR-AUR tovarășul primministru CIOLACU o să le dea că doar L-AU AJUTAT SĂ SCAPE DE PNL ..

 14. Sunt neserioși. Nu au spus USR+ că nu sunt de acord cu PNDL3? Acum vor?

  • Altă dezinformare cum că USR nu ar fi fost de acord cu pndl3. USR nu a fost de acord cu un pndl3 fără nici un fel de criterii de selecție obiective, fără criterii de evaluare a performanțelor și fără nici o metodă de verificare ulterioară a cheltuirii legale și pentru scopurile declarate inițial în proiecte.

   Cîțu nu a vrut așa ceva.

   Și nu mai susține ca oaia orice zic unii sau alții, că banii tot din buzunarele noastre sunt furați.

   Și sunt alții decât aia ce vor fi furați cu pndl3, ăștia sunt din fondurile de rezervă.

 15. Citu e Dragnea! Asta a fost tot timpul.

 16. Bai usericilor,
  Voua v-au fost acordate fonduri dupa regulile alea pe care voiati sa le impuneti pentru PNDL.
  Adica sa primesti bani la Sfantu’ Asteapta.