G4Media.ro

Scrisoarea deschisă a profesorului Adrian Streinu-Cercel, după ce a fost demis: situaţia…

Scrisoarea deschisă a profesorului Adrian Streinu-Cercel, după ce a fost demis: situaţia continuă să fie prezentată distorsionat

După ce a fost demis de la șefia Comisiei științifice anti-COVID din Ministerul Sănătății, profesorul doctor Adrian Streinu-Cercel a reacționat, joi seara, transmițând o scrisoare deschisă:

„Scrisoare deschisă

În ultimele zile, am fost întrebat de ce nu reacţionez, în contextul în care am fost ţinta unor atacuri fără precedent, urmare a interpretării eronate şi tendențioase a documentului intitulat „Programul Vacanţa Mare de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2/COVID 19″. Pentru că situaţia continuă să fie prezentată distorsionat, fac următoarele precizări.

Acesta a fost un document de lucru elaborat la începutul pandemiei ca o propunere de intervenție de sănătate publică adresată tuturor categoriilor la risc şi a fost propus spre dezbatere la momentul respectiv, astfel că este cu atât mai suprinzătoare apariția sa în spațiul public la acest moment, când, dată fiind evoluţia epidemiei, propunerile cuprinse în document în mod evident nu mai sunt de actualitate.

Majoritatea materialelor apărute în presă pe această temă oferă o interpretare distorsionată şi malițioasă a măsurilor propuse în acest draft. De exemplu, mesajul din presă legat de „carantinarea forţată” a persoanelor vârstnice, este profund eronat. Conceptul din materialul original specifica recomandarea ca vârstnicii să fie protejați prin izolarea la domiciliu singuri sau cu persoane de aceeaşi vârstă: „indiferent cum se cheamă conceptul „casă” – propria locuinţă, locuinţa de vară, apartament închiriat etc., respectiv dacă nu au unde – instituționalizați prin rechizitionare de hoteluri etc”.

De aici reiese clar că intenţia era de protecție a persoanelor vârstnice care au nevoie de această protecţie socială, nicidecum ideile tendenţioase apărute recent în presă. Acesta fiind doar un exemplu de interpretare distorsionată a ideilor din acest material.

Modul în care a fost discutat acest document în spaţiul public este un exemplu clar de fake news, măsurile fiind prezentate ca propuneri pentru perioada de relaxare, în condiţiile în care, din textul materialului se poate vedea cât se poate de clar că el se adresa etapei de trecere de la transmiterea locală spre cea comunitară.

Consider că prezentarea distorsionată în presă a acestor informații a fost făcută cu scopul evident de a induce panică în segmentul de populație cel mai expus, cu posibile consecinţe nefaste în ceea ce priveşte aderența populaţiei la măsurile întreprinse până acum. În contextul actual, propagarea unor informații false cu scopul vădit al dezinformării populaţiei este extrem de periculoasă.

Aşa cum am menționat în mai multe rânduri, măsurile luate până acum au fost cele mai potrivite pentru ţara noastră, iar încercarea de a induce informații false poate pune în pericol rezultatul eforturilor depuse până în acest moment.

Având în vedere perioada dificilă prin care trecem – pandemia SARS-CoV-2 – reiterez importanta ca în aceste momente eforturile noastre, ale tuturor, să fie concentrate asupra îngrijirii pacienților și prevenirii îmbolnăvirilor. Sunt aici pentru dumneavoastră, aşa cum am fost şi până acum.

Vă asigur de întreaga mea considerație,

Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel

23.04.2020”.

Sursa Foto. Inquam Photos/Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

30 comentarii

 1. Rusine,perversule,

  • „Oamenii muncii”, „Guvern anti-pandemie”, „Nu se fac sedinte la caminul cultural”, „Primarul si Politia locala identifica familiile copii+parinti+bunici si izoleaza persoanele din grupa de risc si se ocupa de relocarea varstnicilor” si exemplele pot continua. Ce n-am inteles bine dom’doctor? Dumneata nu ti-e jena, ca la 30 de ani de la Revolutie, sa vorbesti despre caminu cultural si sa folosesti sintagme gen „i se da fiecaruia dupa nevoie”? Ce creier trebuie sa ai pentru a gandi astfel de lucruri?
   Apropo, mama te boscorodeste de vreo 2 zili si te asigur ca stie de ce o face…a citit documentul elaborat de „o somitate” ca dumneavoastra!

 2. Cercel a vrut sa procedeze populatia punand personalul medical din medicina scolara sa testeze bucurestenii cu 2 masti pe zi in strada.
  Numai prostii a spus de cand a inceput aceasta pandemie in Romania la fel face si acum cu aceasta scrisdoare.

  • Ba Ovi cum iti permiti tu ba sa spui ca Duomnu Cercelu e prost?
   Ba tu nu lai auzit pa Duomnu Gadia dela A3 asta siara can a zis ca Duomnu Cercelu e al mai dastept doctor din tuata Europa, nu numa din Romania?

 3. Un semianalfabet (Orban) a umilit o somitate.

  • Viitorul ministru al sanatatii.
   Respect maestre ,da-le cate o smetie la golani.

  • @Adrian
   Orban imi displace profund. Dar Adrian, ceva ma face sa cred ca partea cu semianalfabet nu se potriveste cu un tip care a ajuns in faza judeteana la olimpiada de fizica. Nu este olimpic asa cum l-au prezentat unii, dar este o performanta.
   In fine, Cercel nu este o somitate. Este doar un instrument. A avut declaratii memorabile in sensul minimizarii impactului COVID, pentru ca asa i s-a cerut. Partea cu alcoolul sanitar (biocid) care nu are nici un efect este ceva ce tine de noaptea mintii si nu de somitate profesionala.

  • Bai nea Adrian, uite aici un copy/paste din DEX:
   „SOMITÁTE, somități, s. f. Persoană de mare prestigiu, autoritate necontestată într-un anumit domeniu de activitate”
   Doctoru’ Cercel este o autoritate necontestata in epidemiologie? Pana acum am vazut citati, international, doar epidemiologi germani, coreeni, japonezi, chinezi, italieni, francezi, US tot din aia care s-au luptat efectiv cu boli de acest gen. Si ce ne spune el in scrisoarea lui deschisa sunt vrajeli (ca era un draft, ca locuinta poate fi si la hotel, samd), praf in ochii fraierilor ca tine, pentru a-si justifica aberatia emanata de mintea lui comunista.

  • Ptr. Adrian: https://www.edupedu.ro/adrian-streinu-cercel-un-vaccin-experimental-contra-coronavirusului-ar-putea-fi-adus-in-romania-din-marea-britanie-pentru-teste-pe-grupe-de-persoane/. Daca ai atata incredere in „marea” somitate Cercel, nu ai decat sa ceri sa faci parte din primii cobai al acestui vaccin, dar numai dupa ce insusi Cercel si familia lui se vaccineaza. Ce zici, te bagi?

  • Ai vrut sa zici somieră…este?!?

  • Hahahahah, o sodomitate, ai vrut sa zici!!!

 4. Dadadada si la inceput in februarie cand ziceai ca aceasta pandemie este de 10 ori mai usoara ca o gripa sezoniera? Ditamai sefu dintr-un spital de boli infectioase? Mai stii cand ai zis ca spirtul nu are nici o treaba ca nu este ok sa-l folosim? Mars acasa javra ordinara

  • Marș jegule!
   Ditamai președintele țării, idiotul de Werner, a spus că doar o răceală și tu te iei de Cercel care ți-a salvat curul?
   Jegule!

 5. Masurile tovarașilor Johanis și Orban de relaxare a masurilor de izolare socială sunt divergente raportat la masurile de protecție a populației gandite de prof. Cercel. Prin urmare dacă cu dosarul penal cu care au incercat sa-i închidă gura acum o lună n-a mers, au încercat alta diversiune care se pare ca acum le-a reușit.

  • Cu precizarea că nu împărtășesc exprimării jignitoare ce vi s- au adresat, observ , dnule Adrian, ca răspundeți „alaturi” cu drumul, ca sa spun asa.
   Vi s- au dat exemple de incongruenta evidenta intre ce spunea domnul Cercel acum vreo 2 luni si ce spune acum, de la cat de putin periculos e virusul, trecând prin spirt si ajungand_ ceea ce e o prosteala pe fata_ la programul, draftul ( mai degrabă ciorna, la cum e scris) ” Vacanta mare”, iar titlul, în sine, e de domeniul absurdului grotesc, Goya l- ar ilustrat perfect daca ar mai fi apucat sa fie contemporan cu.. și mutarea.
   Omul a scris clar,_ma rog, nu doar el, ci și alți „iluminati” sau somitati, cum vreti sa le spunem, care au contribuit la aceasta veritabilă tampenie_ ca vârstnicii care locuiesc cu alți membrii mai tineri de familie, cum cita mai sus un comentator, tb obligatoriu „evacuați” in alte locuri si, acum, îndrăznește să mintă pe fata spunând că, de fapt, se refera la cei singuri(caz in care nu inteleg de ce vroia sa ii mute, ca nu erau „in preajma” pericolului adus de catre vectorul de boala mai tinar, dar, ma rog, logica somitatilor ma depaseste, probabil nu ii mai vroua deloc pe strazi), pt.ca s- a făcut de tot râsul.
   Ca sa nu mai vorbesc despre faptul că unele exprimări din această ciornă par a apartinre aparține unor semialfabetizati, de necrezut pt. niste oameni cu studii „inalte”.
   Nu am inteles ce inseamna, in opinia dnului doctor, rude „indirecte”( nu exista asa ceva, exista inrudire prin alianta, dar nu „indirecta”, pacat ca se amesteca si unde nu cunoaste
   chiar nimic), iar la chestia cu statul acasă si dereticatul prin casa recunosc cinstit ca am ras cu lacrimi.😄😥😄😥
   Concluzia pe care am extras- o, citind tampenia aceea, purtând antetul unei instituții serioase, e ca, in ce ma priveste, nu doresc să ajung vreodata, pe persoană fizică adica, sa fiu tratata de niciuna dintre „somitatile” a caror minte a scos asa ceva, indiferent de momentul la care a fost elaborată ciorna(ca sa nu zic ciorba, atât cât să îmi amintesc de un raspuns al aceluiași domn dr., întrebat cu ce ii tratează pe cei internați, asimptomatici fiind) caci, la asa o minte, nu ai cum sa fii deschis si sprinten profesional nici in materie de boala si tratament.
   Nu are rost ca dvs., dnule Adrian (nu e politicos, stiu, ar tb. sa ma adresez dvs. folosind numele de familie alăturat termenului de politețe, dar nu il cunosc ), care scrieti coerent si corect, sa aparati ceea ce, ma iertati, e iesit din capul unor indivizi care se exprima ca niste semianalfabeti si care au scris fraze ca si cand s- ar fi adresat unei adunaturi de boi care fie asculta ..comanda_”stiintifica”desigur_de a se deplasa incolonat si decalat pe ore(de parca nu ar ajunge, cu o ora mai tarziu, la acelasi loc de munca in care au venit mai devreme si cei 40+, si cei sub 40, omul acesta, ma scuzati, dar e, pur si simplu, stupid) fie stau acasa si deretica.😄
   L- am ascultat si vorbind pe acest domn, si nu doar pe el, dar si pe altii(inclusiv pe actualul ministru al sănătății căruia, ca si precedentului blond, nu ii prea „iese” cum trebuie, in frazele rostite, subordonata introdusă de „pe care” si, pe cale de consecinta, corect sau incorect, ii tot „da” cu „care”), ocazie de a ma ingrozi de lipsa lor de cultura generala caci a vorbi coerent si cu un vocabular chiar mai simplu(adică pe înțelesul tuturor), dar elegant, cu legari armonioase ale propozițiilor in fraze, face parte din ceea ce se invata prin generala si se desăvarșește, ulterior, citind.
   Oamenii aceștia, în afara de tratate medicale( studiul lor permitandu- le sa se socotească niște semizei cand, in realitate, e departe de a fi asa), nu par să fi citit mai nimic altceva, la cum se exprima.
   Iar aceasta denota ceva foarte periculos, inclusiv pt. pacienti, si anume ingustimea mintii si exacerbarea propriei importante, ceea ce se observa, de altfel, din modul în care a înțeles dnul dr. sa isi semneze „scrisoarea”(ce contine, cum altfel, erori de punctuație, dar, sincer, nu ma mira, la ce „plan” a „conceput”), neapărat cu sintagma” prof. dr.”, deși nu a semnat vreun articol intr- o revistă de specialitate sau vreun text in contextul unei comunicari științifice, ci o misiva justificativa.
   Glumind amar, cred ca genul acesta de oameni si pe copacul de la toaletă și- au înscris titulatura de ” prof dr.”, dr docent” etc.
   Penibil, dar, din pacate, nu doar larg răspândit, ci și acceptat si invidiat.

 6. Dle. Cercel, vanitatea va intuneca judecata. Oricat incercati sa o dregeti in legatura cu cei de varsta a treia, nu tine. Si stiti de ce? Nu toti au case de vacanta(poate parintii dv au), nu toti isi pot inchiria un apartament. Normal ca la banii dv asa ganditi, numai ca ce sa vezi, realitatea este alta Daca sunteti cu adevarat dornic sa ajutati, nimeni nu va opreste. Demonstrati ca sunteti cu adevarat medic si faceti ceeace ati jurat. Numai ca, se pare, va doriti numai titluri, posturi de conducere si coordonare. Cu siguranta sunt o multime de alti doctori care va pot inlocui. Ma intreb sincer, ce imbunatatiri ati adus spitalului unde ati taiat si spanzurat ani buni? Puteti sa-mi raspundeti? Nu sunt in masura sa spun daca ceeace s-a decis este bine sau rau, dar pot spune ca nimeni nu este de neinlocuit. Putina modestie nu strica. Seara buna! ….va ureaza o „vulnerabila” de 68 de ani care sta in casa de pe data de 10 martie, care a respectat intocmai Ordonantele militare.

 7. D-le doctor Veneticu-Cercelus,
  Nea Nelu are nevoie de doctor personal, ca are o varsta si poate sa dea coltu’ in orice clipa si inainte de asta are de ispasit macar un an de puscarie, asa ca va intreb: nu vreti s-o lasati Dracu’ de politica si sa-i stati la capatai? Ca face coana Nina o dulceata de te lingi pe degete…

 8. Javre mincinoase facatoare de fakeuri mai stiti cum ati rostogolit stirea? Ca e un plan pentru perioada de dupa perioada de dupa starea de urgenta! Era doar un draft, tocmaaaa din februarie o schema de gandire pe care cei indrituiti recte guvernu uliului care aplica sau nu ce se putea sau nu. Nu prostiti pe toata lumea ci doar pe haterii # de serviciu. Mama da ce rau i-ati facut domnului Cercel. Sper sa va iasa pe nas! Sunt multumit ca m-am lamurit cine e de fapt tataru cel ministru, un fricos!

  • LaurN/ ai avut cumva nesansa sa fi internat tu sau cineva din familie in spitalul pastorit de ani buni de prea imbuibatul Cercel? Daca nu, taci naibii din gura! Ce sa-ti spun! Matea somitate Cercel! Un jeg de om, un nenorocit sustinut de cima rosie si mai nou de Sputnik. Bleah!

 9. Cine cunoaşte foloasele alcoolului a fost de la început întristat de marginalizarea spirtului medicinal.

 10. Lumea a cam uitat de intervenţia lui cerceluş la tragedia Colectiv. Când a apărut pe sticlă (parcă cu un secretar de stat de la Ministerul Sănătăţii) şi a declarat imediat după transferarea primelor victime ȋn străinătate că aceştia nu sunt infectaţi ci au colonii ca oricare dintre noi. Chiar şi numai pentru această declaraţie ar trebui să stea ȋn boxa acuzaţiilor alături de Bănicioiu şi Arafat.
  Nu am reuşit să obţin informaţii oficiale despre această fantomatică comisie. Pe siteul Ministerului Sănătăţii sunt zeci de comisii ȋnfiinţate prin OMS-uri, dar aceasta lipseşte cu desăvârşire. Pare se că a fost acum inventată pentru a-l putea demite pe cerceluş de undeva pentru a potoli furia din societate. Ca director la Matei Balş este de neatins. Oare de ce ?

  • Subscriu!
   Am intrebat NU o data de cand a aparut COVID asta: CINE pune pe masa Minsiterului Sanatatii Propunerile strict de specialitate, adica EPIDEMIOLOGICE, in caz de Pandemie, nu am crezut niciodata ca Deciziile le iau cei 3 politai care citeau dupa foi: Vela, Despescu si Raed Arafat, care au si cam disparut din spatiul public, NU mai apar toti 3, de ce oare?!
   Am aflat ieri, dupa ce Ministrul sanatatii l-a demis pe Streinu Cercel,(care a fost Seful Comisiei stiintifice anti-Covid) de la Adriana Pitigoi, care l-a inlocuit pe Cercel: Comisia cu pricina a fost infiintata „in urma cu 2 saptamani” si s-a intrunit de 2 ori pana acum!
   Deci: cam de forma, sa fie!
   Eu credeam ca ZILNIC Specialisti in Imunologie, Infectioase, in Transmiterea Bolilor Infectioase(exista tot felul de atsfel de Institutii de acest fel de care NU am auzit, evident pline de angajati bine platiti, in subordinea MS!) se intalnesc si Analizeaza si fac propuneri catre MS, cum e cazul in Germania cu Institutul de Sanatate publica Robert Koch sau in Franta Le conseil scientifique Covid-19, infiintat de Macron in 11 Martie 2020(in ziua cand OMS a declarat Pandemia!)!
   CINE facea Propuneri catre MS dpdv epidemiologic pana acum 2 saptamani(cand au infiintat Comisia „stiintifica”) ramane un mister total!
   Probabil ca Streinu Cercel, „propuneri gen asta, numita ironic, „Vacanta mare”!
   Fie si numai pentru ironia asta din titlul programului merita demis din toate functiile acest Cercel!
   A-propos, ce a FACUT memorabil, care sa ramana in Istoia omenirii, acest Cercel(bagat in toate cele si sutinut de PSD si RTV si A3!), in cariera lui profesionala, stie careva?!
   https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/comisia-din-care-a-fost-demis-streinu-cercel-a-fost-infiintata-cu-doua-saptamani-in-urma-care-ii-sunt-atributiile-1296734

  • A-propos, in interviul de la Digi 24(il gasiti pe link!), dna Adriana Pitigoi Sefa Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Santate publica,(INSTITUTII cu RESPONSABILITATI fix pe domeniu si care TREBUIAU sa fie in PRIMA LINIE ca luarea Deciziilor de specialitate!), dupa ce a fost numita in locul lui Cercel, intrebata CINE face parte din aceasta Comisie ANTI-COVID spune APROXIMATIV cam cine:
   „Adriana Pistol, noua șefă a Comisiei anti-Covid-19 din Ministerul Sănătății, funcție în care l-a înlocuit pe profesorul Adrian Streinu-Cercel, a declarat la Digi24 că această comisie nu a fost înființată de foarte mult timp, ci ‘cred ca vreo două săptămâni în urmă”, timp în care Comisia a avut „două întâlniri”.
   Comisia Anti-Covid 19 a fost infiintata prin Ordin al Minsitrului Sanatati, Ordin secret, de care Presa si Romanii aud abia acum!
   Intrebata despre Comisie: „Cate persoane fac parte”?
   Sincer NU stiu exact, sunt medici infectionsiti, epidemiologi, de toate specialitatile”…
   Deci, Dna Pitigoi, sefa Centrului National de Supraveghe si Control al Bolilor Transmisibile CARE TREBUIA sa fie la Luarea TUTUROR Deciziilor pe domeniu, habar nu prea avea despre aceasta Comisie, ascultati interviul!
   Pentru ce naiba PLATIM Institututl National de santate, Centru national de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile si multe altele asemenea, cand NU sunt luate in seama in astfel de Situatii de urgenta?!
   UIte Ordinul de ieri semnat de Horatriu Moldovan!
   https://www.dcnews.ro/noua-comisie-pentru-managementul-clinic-si-epidemiologic-al-covid-19-dupa-demiterea-lui-streinu-cercel_744656.html

  • Exact și trebuie amintit pt. că poporul are memorie scurtă!

 11. Şarlă eşti Cercele, cine dracu te mai ia in seamă.? Bă tu crezi că am uitat de aviara aia când în scrânteala ta voiai să vaccinezi bătrânii care stateau la rând la vaccinare si apoi mureau pe capete si motivele mortii erau acelea ca aveau alte boli? Păi bă tampitule, tu de cine naiba îți bați joc aici? Ai impresia ca toți suntem prosti si numai tu ăla desteptu? Bine ti-au făcut toți că te-au dat afară! Ești un pericol public pentru omenire si cu atât mai mult pentru sănătate! Eu te-as da afară si de la Institutul Matei Bals. N-ai ce cauta acolo! Tot ce atingi, moare! Comunist imputit! Si hai sictir de killer cu vaccinurile tale cu chimicale pe care vrei să le testeze pe fraieri.

 12. Somitatea Cercel sa raspunda la acuzatiile care i se aduc cu privire la cat a furat din banul public si cum justifica averea pe care o are. Câte calupuri de euro ,cash, a luat de la firmele de medicamente ?

 13. Nu înțăleg mai nimic, pi onoarea me!Nu cred să existe vreo eroare logică în planul de carantinare în continuare a grupelor de risc, de ex. vârstnicii și cronicii.În schimb idioțenia asta cu finalul carantinei pe 15 fix mi se pare o pleaznă de funcționar tâmp.De ce pe 15 și nu pe 12, sau pe 18?Ai indicatori care te fac să dai data asta fix și pentru toată lumea? Dacă-i ai de ce taci ca dânsu-n iarbă?Dacă nu-i ai, cine-i are?Mie unu, îmi pare că papagalii ăștia de se fâțâie pe sticlă îmbrăcați ca oamenii au învățat refrenul de la Merkel via Mutulica, singura performanță cerebrală de care e în stare un conțopist comunist.

 14. Un incompetent la concurenta cu celelalt incompetent, Alexandru Rafila, de care, ca si in alte cazuri, nu vom scapa curand: balbaielile lor in Pandemia asta seamana cu balbaielile autoritatilor in cazul Caracal!
  Comisia științifica speciala anti-COVID din Ministerul Sănătății in fruntea careia s-a aflat Cercelul incompetent a fost infiintata „in urma cu 2 saptamani” si are ROLUL:
  „Această Comisie are un singur rol, are un rol de Documentare științifică pentru Ministerul Sănătății(adica de a face PROPUNERI documentate pe domeniu catre MS!) și de asemenea, Ministerul Sănătății poate solicita Opinia științifică a acestei Comisii vizavi de anumite aspecte legate de această boală. Pe de altă parte, comisia poate avea și inițiative de a propune ministrului sănătății anumite protocoale și proceduri de lucru, în funcție de situația la momentul respectiv”, a explicat medicul Adriana Pistol(i-a luat locul lui Cercel). Ea a dat ca exemplu revizuirea regulilor și recomandările de prioritizare pentru testări.
  Intreb, am intrebat de multe ori: Pana la Infiintarea acestei Comisii „stiitifice” cu Cercel in frunte, „in urma cu 2 saptamani”, cum a declarat dna Pitigoi, CINE propunea Ministerului Sanatatii ce MASURI sa ia dpdv Epidemiologic, adica STRICT de Specialitate in caz de Pandemie?!
  Ca apareau zilnic cei 3 politai, Vela, Despescu si Raed Arafat citind dupa foi, vad ca au si disparut din spatiul public, NU mai apar!!

  Apropos, IERI cei din PSDul care are majoirtate peste tot, au boicotat Comisia SRI din Parlament unde urma ca Serviciul să fie întrebat când, pe cine și ce informări a dat despre pandemia COVID-19. Comisia SRI din Parlament nu s-a putut întruni, ieri, așa cum fusese convocată, din cauza lipsei de cvorum. Chiar membrii opoziției, două parlamentare PSD, Oana Florea și Doina Federovici, au lipsit de la ședință. Drept consecință, parlamentarii nu au mai putut trimite întrebări SRI pentru a primi un raport despre când anume Serviciul a informat primii decidenți politici, președintele țării și premierul, în legătură cu pericolul acestei pandemii.
  Ciolacule, ati obosit si voi in lupta cu Coronavirus?!

 15. Ia uite o sinteaza, cum s-au intrecut Streinu Cercel si Rafila in incompetenta si intoxicari inadmisibile la Nivelul lor de RESPONSABILITATE si la Salariile uriase pe care le iau:
  – pe 27 ianuarie, Streinu Cercel informa public: ”Nu există nicăieri în lume teste rapide pentru coronavirus. China e mare, are spre 2 miliarde de locuitori. Acest focar mare e la nivelul regiunii Hubei și care are 11 milioane de locuitori, dar reprezintă un punctișor pe harta Chinei. Ce înseamna asta: Că riscul ca un astfel de caz să ajungă pe teritoriul României este substanțial REDUS.”
  – la începutul lui Februarie, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, spunea public că NU sunt motive de panică şi că România ar fi pregătită să gestioneze cazuri de îmbolnăviri cu virusul din Wuhan. In China murisera deja peste 300 de Oameni, peste 16000 erau infectati iar 5 muncitori romani se intorsesera din China, muncisera in zona Wuhan.
  „CRED că suntem pregătiţi, sper să nu fie cazul să trebuiască să apelăm la măsuri de limitare a unei răspândiri a infecţiei în România”, a spus Rafila prezent la Sedinta OMS la Geneva, într-un interviu pentru Mediafax.
  E foarte posibil să apară şi în România 1 caz, nu are importanţă dacă are legătură epidemiologică cu China, important este să putem ţine lucrurile sub control şi să nu se extindă în comunitate”, declara Rafila, conform Mediafax.
  Cautati Interviul din 3 Februarie 2020, omul ia Banii absolut degeaba!
  – 7 februarie, Adrian Streinu-Cercel ne liniștea despre coronavirus, ”Simptomele sunt clasice, seamănă cu o gripă” și chiar manifesta o ușoară indignare vizavi de panică: „Nu știu cum se face că de fiecare dată noi românii suntem luați prin surprindere că a venit gripa”.
  – 27 februarie 2020: ” Streinu-Cercel: Coronavirusul, de 10 ori mai SLAB decât virusul gripal. Trebuie să ne spălăm cu apă și săpun pe mâini.” Și dacă intrăm în contact cu alți oameni? e întrebat. Răspuns sec: ”Dăm mâna, ne vedem de treaba noastră, după care trebuie să ne spălăm pe mâini. Mergem la restaurant. Primul lucru pe care îl facem, mergem la grupul sanitar și ne spălăm pe mâini. Ne uităm și la grupul sanitar cum arată. Dacă nu arată bine, plecați de acolo cât mai repede. Dacă arată bine, mergeți frumos la masă, faceți ce aveți de făcut acolo”.
  In documentul Vacanta Mare, in Februarie cand a elaborat documentul(in timp ce la TV ne linistea ca NU e nimic grav!), acelasi Cercel scria: „Toate laboratoarele în care există echipamente de RT-PCR, personalul aferent, la fel și spitalele private, au obligativitatea de a lucra PCR pentru diagnosticarea și monitorizarea SARS-CoV-2 pe perioada PANDEMIEI”?
  De unde știa cu atîta precizie Cercel in Februarie 2020 că se va ajunge la PANDEMIE?
  Ca abia in 11 Martie 2020, OMS a declarat OFICIAL Pandemia de Covid 19….
  Planul asta catastrofic al lui Cercel, făcut din burtă, pe ghicite și în absența unor INFORMATII cruciale, într-un moment în care OMS și marii specialiști ai planetei bîjbîiau și abia centralizau primele date despre coronavirus a stat, oare, cu adevărat la baza Ordonanțelor militare din ultimele săptămîni?
  Sa multumim lu’ Doamne Doamne daca scapam doar cu atata…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.