G4Media.ro

Scholz: Nu trebuie să-i permitem lui Putin să împartă lumea în blocuri…

Michael Kappeler / POOL / AFP

Scholz: Nu trebuie să-i permitem lui Putin să împartă lumea în blocuri și sfere de influență

Cancelarul german Olaf Scholz a avertizat, într-un articol pentru revista Foreign Affairs, asupra riscului apariției unui nou război rece din cauza divizării lumii în blocuri și a făcut apel la eforturi pentru crearea de noi parteneriate, potrivit BBC.

„Atacul brutal al Rusiei asupra Ucrainei în februarie 2022 a fost începutul unei realități fundamental noi […] Când Putin a ordonat atacul, a distrus arhitectura europeană și internațională a lumii, a cărei construcție a durat decenii. […] Acționând ca o putere imperială, Rusia caută astăzi să redeseneze cu forța granițele și să împartă din nou lumea în blocuri și sfere de influență”, scrie Scholz.

Potrivit acestuia, lumea nu trebuie să îi permită președintelui rus să își atingă obiectivele, iar „imperialismul revanșard al Rusiei trebuie oprit”.

„Rolul decisiv al Germaniei în acest moment este de a deveni unul dintre principalii furnizori de securitate în Europa prin investiții în forțele noastre armate, prin consolidarea industriei europene de apărare, prin întărirea prezenței noastre militare pe flancul estic al NATO și prin antrenarea și echiparea forțelor armate ucrainene.” .

Acțiunile NATO, potrivit lui Scholz, nu ar trebui să ducă la o confruntare directă cu Rusia, dar alianța ar trebui să descurajeze noi agresiuni rusești.

„Mesajul nostru către Moscova este foarte clar: suntem hotărâți să apărăm fiecare centimetru de teritoriu NATO de orice posibilă agresiune”, a mai spus cancelarul german.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

 1. „Corect”. TREBUIE DOAR O URIAȘĂ SFERĂ DE INFLUENȚĂ: CEA MURICANĂ.

 2. bai Scolz, te-ai trezit din somn acum, dupa un an de mimat cancelariatul?
  sunteti 1001% dependenti de rusi, a avut grija aia dinaintea ta sa va dea pe faras la rusi.
  ce tot o dai pe linga din vorbe ?
  puneti mina si reparati prostia facuta, inarmatii pe ucraineni si sustineti dreacu victima, nu agresorul.
  si vorbeste si cu idi.otul ala de mac.ron ca garantii de securitate trebuie cerute de la rusi, nu de la victimele rusilor.
  nu va e rusine mbah desplet.itilor?
  cati sa moara ca sa va calcati pe orgoliu si sa recunoasteti ca sunteti praf?

 3. să-i explice asta și putinistului Macron!

 4. comparati Germania sau Japonia cu Coreea de Nord sau Belarus si vedeti care e diferenta intre sfera de influenta americana si cea mujiceasca !