G4Media.ro

Scandal major de corupție în Ungaria: un secretar de stat la Ministerul…

Scandal major de corupție în Ungaria: un secretar de stat la Ministerul Justiției, acuzat de luare de mită, a demisionat din guvern

Partidul de guvernământ Fidesz din Ungaria este afectat de un scandal major de corupție: Pal Volner, secretar de stat la Ministerul Justiției, este acuzat de procurori de luare de mită și a demisionat din guvern, transmite Euronews.

Procurorii îl acuză pe Pal Volner că ar fi luat mită de mai multe ori de la președintele Uniunii naționale a executorilor judecătorești. Secretarul de stat a demisionat din guvern, dar și-a păstrat postul de parlamentar. El a respins acuzațiile de corupție, dar liderii Fidesz au anunțat că vor vota pentru ridicarea imunității sale parlamentare.

Pal Volner este oficialul maghiar care a semnat avizele pentru interceptările realizate de serviciile secrete pe mandate de siguranță natională, inclusiv în scandalul de spionaj Pegasus, care a țintit ziariști de politicieni de opoziție.

Scandalul vine într-un moment delicat pentru Fidesz, partidul de guvernământ fiind ținta acuzațiilor de corupție aduse de principalul opozant al regimului Orban – candidatul Opoziției pentru postul de premier, Peter Marki-Zay. Alegerile parlamentare sunt programate în primăvara anului 2022. (Foto: Facebook / Pal Volner)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. vremuri grele pentru orban…se finanteaza la greu de la bruxelles inlaturarea lui si instalarea pionului din „opozitie” la urmatoarele alegeri…vor urma „lovituri” din toate directiile finantate generos…intrebarea e daca ungurii vor merge dupa fenta!

  • A, UE e devina ca conducerea lor e corupta a ? orice partid de folosesc tehnici de manipulare a opiniei publice sunt corupti.

  • Mergi frate hot și trădător la unguri și trăiește.

  • @jenibilul cu conspirăciuni

   „a merge după fentă „cred că e cea mai insipidă expresie din toată limba română. grupa mică pitică scrie pe bagajul tău lexical, stuchi-te-ar mâțele!

  • haha, omul e deja dat pe mana politiei, guvernul nu tolereaza corupti

   insa nu e si cazul opozitiei stangisto-liberale, care tace malc despre gravele scandaluri de coruptie, dar aflate in vizorul organelor de cercetare penala:
   – urmeaza dna Cseh, membru PE (Renew), din opozitie cu 4,8 mld forinti bani europeni deturnati
   – se desfasoara o ancheta in cazurile de coruptie cu privire la manevrele imobiliare (spaga, comisioane de sute de milioane) de la Primaria din Budapesta
   – cazul sponsorului principal al candidatului opozitiei, Peter Marki-Zay, oligarhul rosu Bige care are un prejudiciu activ de cca 34 mld forinti
   -manevrele imobiliare ale presedintelui Jobbik (care inchiriaza locuinta de serviciu primita de la stat)
   – ar trebui deslusit si rolul fostului premier socialist, agentul strainatatii, Gordon Bajnai in anumite cazuri suspecte

   doar ca despre astea presa liberal-progresista si independenta nu relateaza, dimpotriva, albeste cu clor hiperconcentrat magariile stangii

 2. Pal Volner e din neam cu Iuliu Winkler. Alt ,,neam de unguri venit pe cai” din Tel Aviv (via Viena).

 3. Nu si-a platit darile catre partid si i-au trimis procurorii pe cap.