G4Media.ro

Scandal în USR Iași: Echipa Cosette Chichirău vs. echipa parlamentarilor / În…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Scandal în USR Iași: Echipa Cosette Chichirău vs. echipa parlamentarilor / În joc sunt 200.000 de euro

Mai mulţi membri ai USR Iași, inclusiv parlamentari şi lideri ai grupurilor de consilieri locali, au fost suspendaţi de pe grupul de comunicare al organizației pe fondul unor discuții contradictorii legate de modul cum se vor cheltui banii organizației, în acest an, relatează Ziarul de Iași.

„Pedeapsa” a fost aplicată pe fondul discuţiilor asupra bugetului pe care conducerea organizaţiei judeţene îl propune pentru anul în curs. Moderatorul care le-a tăiat accesul pe grup colegilor este fratele preşedintelui USR Iaşi, fostul subprefect USR Ştefan Tanasă, un apropiat al deputatei Cosette Chichirău, fosta preşedintă a USR Iaşi.

Deputatul Filip Havârneanu, unul din cei “cenzuraţi” alături de senatorul Marius Bodea, acuză că echipa lui Cosette Chichirău simte că “pierde terenul” şi vrea să cheltuie sub orice formă cei 200.000 euro din conturi, pentru a lăsa gol în urmă.

Scandalul „epurărilor” de pe grupul de lucru de la Iaşi a ajuns însă temă de discuţie pe forumul partidului. S-a cerut intervenţia Biroului Naţional, dar şi a lui Dan Barna, a lui Cristian Ghinea, Cătălin Drulă, Claudiu Năsui, a Ralucăi Prună şi a lui Stelian Ion.

Preşedintele USR Iaşi a declarat ziarului ieșean că regulamentul canalului de comunicare intern prevede sancţiuni de suspendare de la o zi la câteva săptămâni.

Ştefan Tanasă a precizat şi că acelaşi regulament impune moderatorilor grupului de comunicare să nu deţină funcţii de conducere în partid la nivel local şi judeţean. Or, „Nicolae (fratele lui Ştefan Tanasă, n.r.) deţine o funcţie la nivel naţional, este membru al Comisiei de Arbitraj, deci e în regulă să modereze grupul de Facebook intern împreună cu alţi patru colegi”, a explicat liderul USR.

Bugetul propus al filialei este în dezbatere, și de aici toate problemele.

„Luni vom avea şedinţa în care va fi votat, iar până luni se vor aduce amendamente şi orice membru poate să aducă amendamente pe care le vom discuta atunci”, a mai spus Ştefan Tanasă. El crede că, după prezentarea bugetului, unii membri ai organizaţiei au rămas cu impresia că bugetul USR Iaşi pe anul în curs a fost deja adoptat.

Disputa internă a fost creată în jurul bugetului filialei, care însumează peste 900 de mii de lei. Se doresc cheltuieli precum achiziţia unui autoturism, amenajarea şi dotarea noului sediu cu mobilier şi birotică, lucruri cu care o parte din USR-iști nu sunt de acord.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. ce buna e cosette!

  • E veninoasă, dar nu ma bag in gusturile tale. Adunătură ca la Iași nu există, voi va dati seama ce insemna sa castige Cosette primăria?….Circul de stat era mic copil, dar reformiștii din jurul ei aveau deja X7, Q8…acum se cearta pentru un amărât de Duster, unii nu vor, nu mai raman bani de cola la team buidinguri

 2. Ha, ha, cinstitii pluseristii isi dau la gioale pe maruntis. Deh, daca nu mai au acces la marele cascaval, acum saliveaza de pe margine 😂

  • Ciudat ca a aparut pe G4 un astfel de articol….adică ne spălăm rufele în public? și unde? In Biserica plusista? E groasă rău, daca au ieșit taberele cu destainuiri

  • Am asteptat ca pe G4M sa apara declaratia lui Ciolos cu privire la responsabilitatea ce-i revine USR-ului, dar nimic, nada, zero.

   „E foarte clar că aşteptările cetăţenilor vizavi de USR au fost foarte mari şi multă lume nu e mulţumită de ceea ce am reuşit să facem în cele opt luni cât am fost la guvernare. Chiar dacă noi avem argumente pentru fiecare lucru pe care am fi vrut să-l facem, dar nu am putut să-l facem, e cert că o parte din cetăţeni consideră că şi USR are o parte de vină pentru faptul că s-a destrămat coaliţia cu PNL şi că PNL-ul e acuma la guvernare cu PSD. Sunt conştient de lucrul acesta. Emoţiile au fost foarte mari în acea perioadă de criză politică. USR a decontat o parte din nemulţumiri şi e momentul să ne facem şi noi o analiză a ceea ce s-a întâmplat şi, mai ales, să ne pregătim pentru ceea ce urmează”

  • maruntis!? interesant… pai tu cati furi tovrase?!

 3. Ati zis totul cand ati zis USR..

  • De aia vom vota tot timpul PSD si PNL. Peste 30 de ani va fi la fel ca acum 30 de ani. Adica bine, pentru ei. Si daaaaa..sa votam si AUR ca sa iesim din UE si sa se reinfiinteze taberele de munca legion.are; sa ni se dea cate o sapa si o bucatica de pamant sfant ca sa traim ca strabunii si sa ridicam economia nationala: fiecare cu gradinuta lui si sa vindem cartofi si sfecla la rusi.

  • Sustin! Niste sclavi lihniti!

  • clar… usr a condus tara in ultimii 30 de ani…. clar doar usr e de vina si acum ca nu mai sunt la guvernare o sa ne batem cu economia americii pana la urmatoru mandat…

 4. USR… aceeași mizerie (dar cu roz de la LGBT).

 5. Doar dupa ciolan! 🤣🤣🤣
  Si cum mi se explica ca usere este altfel ca nu inteleg eu reformele lor! 🤣🤣🤣
  Tare imi este ca ajung sa votez aur, ba esti nebun!

  • Stai linistit ca oricum votezi Aur sau, mai rau, USL.
   Asta nu e ciolan. Astia sunt banii lor, de la membrii lor, nu furati din bugetul statului.

 6. orice faceti numai nu va uitati in portofel si pe facturi ..uite putin circ de la usr mult circ de la psdaneleudemereu se zbat bajetii de dragul cetateanului vezi doamne poate poate se obisnuieste cu noua piatra de moara si mai razbesc inca o legislatura la stat degeaba

 7. Ați scris: „ S-a cerut intervenţia Biroului Naţional, dar şi a lui Dan Barna, a lui Cristian Ghinea, Cătălin Drulă, Claudiu Năsui, a Ralucăi Prună şi a lui Stelian Ion.”

  Se pare că ați confundat-o pe Cristina Prună ,membră a Biroului Național USR, cu Raluca Prună, care nu e membră de partid..