G4Media.ro

S-a redeschis la Brașov cea mai lungă tiroliană din țară / ”Turiștii…

Sursa foto: Pixabay

S-a redeschis la Brașov cea mai lungă tiroliană din țară / ”Turiștii ar trebui să fie îmbrăcați adecvat pentru munte. Adică să aibă o gheată, o haină impermeabilă…”

Principalele atracții din împrejurimile Brașovului, Canionul 7 Scări și Tiroliana 7 Scări, s-au deschis oficial, în acest weekend, fiind pregătite pentru a întâmpina turiștii în minivacanța de Paști și 1 Mai, relatează Agenția de presă Brașov, care citează Radio Brașov.

Aici este cea mai lungă tiroliană din țară, cu aproximativ 4.000 m de cablu și 37 de tronsoane pentru adulți si copii.

Drumeția de la Dâmbu Morii și până la accesul în Canion durează aproximativ o oră pe un traseu ușor. Traversarea Canionului este de dificultate medie și durează cel mult 30-45 de minute.

Sistemul de scări din interiorul Canionului este sigur, recent renovat și nu necesită echipament performant.

”Turiștii sunt deja poftiți pentru a vizita cele două obiective turistice de interes local și, de ce nu, județean și chiar național, pentru că avem cea mai lungă tiroliană din țară, de peste 3,6 km”, a spus primarul săcelean Virgil Popa.

Pentru vizitarea canionului, adulții plătesc 20 de lei, iar copiii și studenții 10 lei. În schimb un traseu complet la tiroliană costă 120 lei, iar jumătate de traseu 70 de lei.

”La ora 17.30, ultima intrare în camion. La ora 16.30, ultima coborâre pe tiroliană. Turiștii ar trebui să fie îmbrăcați adecvat pentru munte. Adică să aibă o gheată, o semigheată, o haină impermeabilă, mâncare, apă, deci lucruri elementare pentru o drumeție”, spune responsabilulul pe zona de agrement, Constantin Secelean.

Conform cercetărilor efectuate de geologi, Canionul 7 Scări datează încă din epoca mezozoică.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...