G4Media.ro

Rușii vor să naționalizeze activele statului ucrainean din regiunea capturată Zaporojie, inclusiv…

Sursa foto: Olga MALTSEVA / AFP

Rușii vor să naționalizeze activele statului ucrainean din regiunea capturată Zaporojie, inclusiv firme strategice, terenuri și resurse naturale – RIA

Administrația din regiunea ucraineană Zaporojie, controlată de Rusia, intenționează să preia activele statului, inclusiv firme strategice, terenuri și resurse naturale, a scris joi agenția de presă RIA, citatând de administrația respectivă, potrivit Reuters.

Rusia a revendicat în martie controlul total al regiunii Herson și deține părți din regiunea Zaporojie, ambele situate în sudul Ucrainei.

Context

Ocupanţii ruşi au primit ordin de la Kemlin să pregătească un referendum în regiunile Herson şi Zaporojie în următoarele luni, a declarat la 16 mai, într-o intervenţie televizată, un consilier al ministrului ucrainean de interne, Vadim Denisenko, citat de EFE.

„Există instrucţiuni din partea Moscovei ca în câteva luni să se ajungă la organizarea unui referendum. În acest moment, ei nu înţeleg încă foarte clar despre ce să fie acest referendum, dar se vor concentra pe pregătirea terenului pentru consultare”, a declarat oficialul ucrainean, citat de agenţia Unian.

Consilierul citat a menţionat că „ruşii încearcă să-şi consolideze prezenţa pe cât pot” nu doar în oraşul Energodar, din regiunea Zaporojie, ci şi în alte părţi.

„Ei încearcă să-şi impună puterea, în multe aşezări îşi instalează ‘supraveghetori’, adeseori din lumea criminală”, a spus Denisenko, adăugând că sunt cazuri când amante şi rude apropiate sunt instalate în funcţii.

Sursa foto: Olga MALTSEVA / AFP

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Pai ce sa facă cu ele, sa le demonteze si sa le expedieze la Kiev?

  • Nu, dar am putea sa te impachetam pe tine si pe m@ta si sa va expediem la Kremlin. Aurolac infect.

 2. Pusi pe furat . Nu le mai ajunge Rusia si partial alte țări foste sovietice. Faptul că nu mai puteau fura din ucraina a fost motivul pentru asa zisa denazificare. Au ajuns să fure si copii ucrainieni…

  • Toți muritorii de foame prorusi sa ia aminte. Daca ucrainienii nu și-ar fi apărat tara cu atâta putere,noi am fi fost următorii pe lista nebunului. Și cu trotinetistii pacifiști și cu hauristii „patrioți” care ne-ar fi vândut pe două ruble,chiar și profesioniștii americani și britanici nu ar mai fi putut nu salva situația(deși profesioniști,faptul că ar fi luptat pentru o țara din lumea a 3-a la mii de mile de casa le-ar fi distrus profesionalismul.

 3. Pentru aceste teritorii sunt bune rachetele americane! Tot ce i anexat este teritoriu ucrainian și sa vezi dans pe ocupanți!

 4. Rușii vin doar să fure.

 5. Tot de aici a-meu… DAVAI CEAS…

 6. Demilitarizare,denazificare,eliberare,protejarea etnicilor ruși și ce a mai debitat propaganda penibilă pentru proshti de la Kremlin. E doar un război de cucerire al unor barbari geloși pe faptul că alții o duceau mai bine decât ei în stilul anilor 1000(nivelul la care se afla federația Sovietica).Diliul a distrus Mama Rusia pentru a ocupa temporar teritoriile vecinilor de la vest. Ușurel trollii,nu va ambalați,temporar pentru că nu are suficienti soldați(plătiți cu 400 de euro) pentru a putea menține ocupația într-o țară uriașă cu 45 de milioane de locuitori și care primește din lumea liberă arme nelimitate pentru a lupta pentru a-și apăra țara.

 7. Naționalizează și-apoi le dau pe gratis KGB ului. Proști sunt rușii care se duc să moară pe-acolo ca să-i îmbogățească pe ticăloșii lui Putin!

 8. Greșeală de fond ! Naționalizezi ceva în interiorul granițelor tale naționale, nu ceva ce se află într-o țară vecină și suverană. Ce fac rușii se numește furt și trebuie pedepsiți exemplar pentru treaba asta.

  • Vor fi pedepsiți,sper că nu doar mujicii de rând,deși merita din plin. Spălații aia pe creier au aplaudat cu entuziasm genocidul făcut de sovietici i Moldova,Georgia sau Ucraina, și merita din plin tot ce li se întâmplă.

 9. Păi mai sunt ocraineenii proprietari pe terenuri ? Pe la noi peste 50 % au proprietari din alte țări , de aia se bat ăia până la ultimul ocraineean pentru fiecare centimetru de pământ cu proprietari occidentali ?

 10. Cine sunt proprietarii? Bănuiesc că în unele situații este statul ucrainean, dar în altele trebuie sa fie firme,fie ucrainene,fie străine!

  Foarte puțin se vorbește despre natura capitalului din Ucraina și naționalitatea capitaliștilor!

  Acest război este și unul în interiorul capitalului!

 11. Referendum: vreti sa deveniti orci?
  da / niet