G4Media.ro

Rușii migrează în țările mai sărace din fosta URSS, din Asia Centrală…

Sursa foto: Captură video - YouTube / Khey Pard

Rușii migrează în țările mai sărace din fosta URSS, din Asia Centrală și Caucazul de Sud, ca să-și salveze afacerile/ După prăbușirea Uniunii în 1990, migrația populației a fost inversă, în direcția Rusiei

Criza ruso-ucraineană și sancțiunile anti-ruse au provocat plecarea unui număr semnificativ de ruși în țări care sunt încă deschise cetățenilor ruși și care fac parte din fosta URSS, adică state din Asia Centrală, Caucazul de Sud, Orientul Mijlociu și Turcia, transmite Nezavisimaya Gazeta.

Astfel, cetățenii Federației Ruse migrează astăzi în țările fostei URSS, în timp ce de la prăbușirea Uniunii, migrația a fost în direcția Rusiei.

După impunerea de sancțiuni de către Occident, unii antreprenori s-au grăbit să-și salveze afacerile retrăgându-le din Rusia. Unii dintre cei plecați își explică decizia prin motive politice. Unii pleacă chiar în Abhazia, deși nu este clar cum statutul parțial recunoscut al acestei republici poate ajuta la salvarea sau recrearea afacerilor (Abhazia este recunoscută doar de Rusia, Venezuela și mai multe state insulare din Oceanul Pacific. – „NG”).

Situația este mai simplă în Azerbaidjan. Aici, se pare, nimic nu s-a schimbat în ceea ce privește sosirea în masă a cetățenilor ruși, pentru că nu există procese de migrare, zborurile spre Azerbaidjan fiind blocate. Motivul oficial este pandemia de coronavirus, dar unii specialiști de la Baku susțin că autoritățile au blocat efectiv direcția rusă din cauza fricii de un aflux mare de migranți ruși.

Situația este diametral opusă în Armenia. Potrivit unor analiști de la Erevan, aeroportul Zvartnots primește zilnic aproape 20 de zboruri din Rusia, cu câte 200 de oameni la bord fiecare, astfel că până la 4000 de oameni din Rusia ajung la Erevan zilnic.

Nu întâmplător este astăzi problematic să închiriezi un apartament sau o cameră de hotel nu numai în Erevan, ci și în alte orașe armene. Totodată, au crescut prețurile imobiliare. În același timp, Erevan a observat deja că printre vizitatori se numără mulți oameni de afaceri și specialiști în domeniul tehnologiilor IT.

Sursa foto: Captură video – YouTube / Khey Pard

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. cand vezi cat se intinde mizeria si nu le mai ajunge teritoriul…..
  cant te gandesti ca era numai si numai in puterea lor sa faca o tara atractiva din rusia, astfel incat altii sa se alieze de buna voie cu ei. dar nu, ei cu mentalitati de acum 1000 de ani. au voie sa isi bata nevestele, copiii etc. superb! dar sunt mandri ca sunt rusi.

  • E MULT mai ușor să faci rău decât bine. Sa faci bine e bătaie mare de cap, ai nevoie de oameni cu studii, integrii, niște legi care sa se respecte, o groaza de chestii. Nici România nu ne lăudăm ce tari suntem, dar macar încă se mișcă lucrurile aproximativ în direcția bună. Greu și cu scâncete și cu bocetele tuturor corupților care plângă că la noi le sunt îngrădire drepturile fundamentale de a fura și minți cum vor ei, dar se mișcă

  • De la granița estică a Germaniei până la granita asiatică a Rusiei aceiasi mocirlă. Pe unde a trecut cizma sovietică nici iarba nu crește. Cu mici excepții , oligarhi,baroni,corupție, pseudopolitica si popoare needucate.Pe lingă toate astea internet la discreție si telefoane atât de inteligente că in viitorul nu prea îndepărtat se vor acri de proprii deținători si vor exploda.

 2. De la granița estică a Germaniei până la granita asiatică a Rusiei aceiasi mocirlă. Pe unde a trecut cizma sovietică nici iarba nu crește. Cu mici excepții , oligarhi,baroni,corupție, pseudopolitica si popoare needucate.Pe lingă toate astea internet la discreție si telefoane atât de inteligente că in viitorul nu prea îndepărtat se vor acri de proprii deținători si vor exploda.

 3. Exacta asta gandeam si eu referitor la poza din articol…. cat de mare e gunoiul asta de rusia si ei in loc sa devina un centru al atractivitatii mondiale pe diverse paliere… resurse naturale, forta de munca calificata, tehnologii, spatiu, etc , din contra ei provoaca razboaie si nenorocesc alte popoare. Permanent se nasc monstri si tirani in mizeria aia de tara…

 4. in gara de nord, scrie in ruseste, asa de multi sunt rusnacii!

 5. Popor primitiv blocat undeva în evul mediu. Neomul ala de lavrov,crezînd că se află pe pămînt sovietic, a declarat la conferința de presă după ce sa întîlnit cu omologul ucrainean că nu au de gînd să atace altă țara cum nu au atacat nici Ucraina. Bolsevicul ăsta zbanghiu are impresia că restul mapamondului e la fel de alienat ca rusnaci lui.