G4Media.ro

Rușii bombardează toate așezările din zonele eliberate din Herson, de-a lungul Niprului…

Sursa foto: Telegram - Zelenskiy / Official

Rușii bombardează toate așezările din zonele eliberate din Herson, de-a lungul Niprului (oficiali ucraineni)

Oficiali ucraineni au declarat că forțele rusești bombardează „toate așezările” de-a lungul malului vestic al râului Nipru în sudul regiunii Herson, inclusiv teritoriul recent eliberat, potrivit CNN.

Serhii Khlan, membru al consiliului regional din Herson, a declarat într-o conferință de presă că „ocupanții continuă să bombardeze atât orașul Herson, cât și partea de pe malul vestic al regiunii Herson”.

„Ei bombardează absolut toate așezările situate de-a lungul coastei râului Nipru”, a spus el.

Acesta a precizat că marți nu s-au înregistrat victime, dar forțele rusești continuă să lovească infrastructuri vitale.

„Echipele companiei de electricitate lucrează pentru a restabili complet alimentarea cu energie electrică a orașului Herson. Infrastructura critică este alimentată, dar nu toată. Spitalele au primit alimentare cu energie electrică”, a spus el.

„Din păcate, nu este încă posibilă alimentarea completă cu apă”, a continuat Khlan. „Internetul a început să apară – nu în tot orașul – dar în unele zone. Acum putem vorbi despre 20% dintre consumatori conectați în Herson”.

Khlan a spus că în oraș a mai rămas doar un sfert din populația de 320.000 de locuitori de dinainte de război – și mulți alții pleacă în fiecare zi din cauza bombardamentelor și a lipsei de utilități. Vagoane suplimentare au fost adăugate la un tren de evacuare zilnică, iar evacuarea cu ajutorul rutelor de autobuz a continuat, a adăugat el.

„Oamenii pleacă treptat. Până în prezent, oamenii nu se întorc în masă în oraș. Există cazuri în care oamenii vin să își verifice casele și se întorc în regiunile în care se află acum. Până acum, un număr mic de oameni a plecat… dar sunt mulți oameni care vor să plece”, a declarat Khlan.

De asemenea, el a afirmat că grosul forțelor rusești a fost poziționat la aproximativ 15-20 de kilometri de malul estic al râului, dar că personalul serviciului de securitate rus (FSB) a ocupat posturi de observare în apropierea râului în orașe precum Kahovka și Nova Kahovka. Aceștia exercitau presiuni asupra populației civile rămase să plece, a susținut el.

Khlan a adăugat că se așteaptă ca persoanele care se află deja în locuințe temporare să fie forțate să plece în Rusia. De asemenea, el a afirmat că administratorii pro-ruși au părăsit orașele de pe malul estic și au înființat o administrație în orașul Henichesk, mai aproape de Crimeea. „L-au definit ca fiind centrul regiunii de ocupație, iar acum toți susținătorii și colaboratorii se află acolo”, a mai spus el.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. numai rusofili pe aici 🙁

  2. In curand vine iadul peste Rusi. Dar cele 1500 de semnaturi ale mamelor vor impiedeca ca sa fie iadul care a inghitit Sodoma Si Gomora!

  3. Și când s-au retras peste Nipru au anunțat: „lumea sa nu uite ca regiunea Herson aparține de Rusia”. Ce frumos au grija de ai lor…