G4Media.ro

Rusia susţine că a respins o tentativă a forțelor ucrainene de a…

Sursa foto: Andrey BORODULIN / AFP

Rusia susţine că a respins o tentativă a forțelor ucrainene de a recuceri centrala nucleară Zaporojie: „Bătălia a durat cel puţin trei ore”

Rusia susţine că forţele ucrainene ar fi încercat să preia controlul asupra centralei nucleare Zaporojie, controlată de partea rusă, în sudul Ucrainei, dar încercarea acestora ar fi fost respinsă după mai multe ore de lupte, a relatat miercuri agenţia de presă oficială rusă RIA Novosti, citată de Reuters, preluată de Agerpers.

Armata ucraineană a încercat miercuri să efectueze o debarcare cu peste 30 de vedete în apropiere de oraşul ucrainean Energodar cu scopul de a recuceri centrala nucleară Zaporojie, într-un atac ce a fost respins de forţele ruse, a declarat Vladimir Rogov, membru al administraţiei militare instalate de Rusia în regiunea Zaporojie, citat de EFE.

‘După ce au bombardat oraşul, a fost lansată o tentativă de desant, inclusiv o tentativă de capturare a centralei nucleare Zaporojie. Bătălia a durat mai multe ore, cel puţin între trei ore şi trei ore şi jumătate’, îl citează RIA Novosti pe Rogov, care este şi lider al mişcării „Împreună cu Rusia”.

Potrivit lui Rogov, marţi seara, ‘din partea de sud a oraşului Zaporojie (centrul administrativ al regiunii omonime, aflat sub controlul ucrainenilor) şi din alte direcţii a pornit un grup mare de ambarcaţiuni de desant, pline cu trupele speciale’.

Autorităţile proruse din Energodar, unde se află centrala nucleară Zaporojie, au denunţat miercuri că armata ucraineană a atacat cu rachete americane HIMARS sediul administraţiei locale, un pod de acces în oraş şi un transformator.

Şeful administraţiei oraşului, Aleksandr Volga, a declarat că atacul a lăsat în întuneric Energodar.

În schimb, agenţia de presă Unian a transmis, citând un responsabil ucrainean, că oraşul Energodar a fost bombardat în cursul nopţii şi miercuri dimineaţă de trupele ruse, ceea ce a dus la întreruperea parţială a alimentării cu apă şi curent a locuitorilor de aici.

‘În cursul nopţii, Energodar a fost din nou bombardat. Oraşul este parţial fără electricitate şi apă. Tirurile au vizat la început zona industrială, iar spre miezul nopţii bombardamentele s-au extins asupra oraşului propriu-zis şi continuau şi miercuri dimineaţă.Avem informaţii despre pagube provocate la un transformator, precum şi clădirea comitetului executiv al consiliului municipal’, a indicat pe Telegram primarul ucrainean în exil al Energodar, Dmitri Orlov.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. e o chestiune de timp pana cand Ucraina isi va recupera toate teritoriile luate cu japca de terorusia.

  2. remeber insula serpilor , pleaca in gest de bunavointa in curand!

  3. După ce au bombardat oraşul…. Rusii astia ne iau de prostii lumii. Ce tara isi bombardeaza propriile orase? Totul e o mare minciuna.