G4Media.ro

Rusia susține că a dejucat o tentativă de asasinat a Ucrainei asupra…

Sursa foto: Wikimedia Commons / rk.gov.ru

Rusia susține că a dejucat o tentativă de asasinat a Ucrainei asupra guvernatorului pro-rus din Crimeea

Serviciul de Securitate al Rusiei (FSB) susține că a dejucat o tentativă de asasinat din partea Ucrainei asupra liderului susținut de Rusia în Crimeea, au relatat mass-media de stat TASS și RIA, citate de CNN.

Agenția de securitate rusă a declarat că a arestat un suspect care a fost angajat de serviciile de securitate ucrainene pentru a-l ucide pe Serghei Aksyonov, care a fost numit guvernator al Crimeei după ce Rusia a anexat-o ilegal de la Ucraina în 2014.

FSB a precizat că a reținut un rus care plănuia să arunce în aer mașina lui Aksyonov, potrivit Sky News.

Aksyonov a făcut o declarație după presupusa tentativă de asasinat din partea unui rus antrenat în Ucraina, relatează Sky News.

După ce a mulțumit serviciilor de securitate, Aksyonov a declarat că a fost „posibilă eliminarea completă a amenințării teroriste de la Kiev doar prin îndeplinirea obiectivelor operațiunii militare speciale stabilite de președinte”.

„Suspectul a fost reținut. Agențiile noastre de informații lucrează în mod clar și eficient. Sunt sigur că clienții specifici ai acestei crime vor fi găsiți și pedepsiți”, a adăugat el.

Oficialii ucraineni, inclusiv președintele Volodimir Zelenski, și-au declarat de mult timp obiectivul de a recuceri Crimeea, dar rareori comentează direct acțiunile din peninsulă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...