G4Media.ro

Rusia subminează probabil siguranța centralei nucleare Zaporijia (serviciile secrete britanice)

Sursa foto: Energoatom

Rusia subminează probabil siguranța centralei nucleare Zaporijia (serviciile secrete britanice)

Ministerul britanic al Apărării afirmă că, deși intențiile Rusiei în ceea ce privește centrala nucleară Zaporijia, care se află sub controlul Moscovei din martie, rămân neclare, „acțiunile pe care le-a întreprins în cadrul instalației au subminat probabil securitatea și siguranța operațiunilor normale ale centralei”, potrivit The Guardian.

„Forțele rusești operează probabil în regiunile adiacente centralei și au folosit unități de artilerie bazate în aceste zone pentru a ataca teritoriul ucrainean de pe malul vestic al râului Nipru”, afirmă ministerul, în actualizarea pe care o prezintă zilnic.

Potrivit sursei citate, „forțele rusești au folosit probabil zona mai largă a instalației, în special orașul adiacent Enerhodar, pentru a-și odihni forțele, folosind statutul protejat al centralei nucleare pentru a reduce riscul pentru echipamentele și personalul lor în urma atacurilor nocturne ucrainene”.

 


 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. …spun serviciile secrete/ oamenii de știință britanici. Asta spune totul. Ceea ce spun britanicii a devenit o glumă. Însăși Marea Britanie a ajuns o glumă.