G4Media.ro

Rusia se pregătește să atace Odesa de pe mare, anunță armata ucraineană

Foto: Statul Major ucrainean / Facebook

Rusia se pregătește să atace Odesa de pe mare, anunță armata ucraineană

Patru ambarcațiuni mari de debarcare rusești și trei bărci cu motor înarmate cu rachete au fost detectate în largul coastei orașului-port Odesa, anunță publicația spaniolă ABC.

Statul Major al Armatei Ucrainene consideră că astfel de mișcări indică faptul că Rusia va lansa în curând un atac cu scopul de a ocupa Odesa.

Armata ucraineană avertizează că „inamicul va fi primit cu căldură”, precizând că dispozitivul de apărare al orașului este deja pregătit. Noul guvernator al Odesei, numit ieri de președintele Volodymyr Zelensky , este Maxim Marchenko, fost comandant al grupării ultra-naționaliste Batalionul Național Aidar.

Odesa este un port strategic ucrainean la Marea Neagră, situat foarte aproape de gurile Dunării (circ 330 km distanță de Tulcea pe șosea).

Foto: Statul Major ucrainean / Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Si iata cum se apropie de noi , eu zic sa votati in continuare Aur si Psd ca sa ne prinda astia cu pantalonii jos. 🤬!!

    Aur e doar o sageata a Kremlinului , Rusiei si intereselor proprii !!

  2. barci cu motor inarmate cu rachete… garantat nu poti trage cu rachete de pe o barca cu motor, pentru ca nu ai unde sa asezi lansatorul de rachete… poate e vorba de corvete in loc de barci cu motor? iar ambarcatiunile de debarcare sunt nave de desant…

  3. Odesa este un oraș splendid, e mare păcat ca vor fi distrugeri acolo. Animalele nu știu sa construiască, doar sa distrugă!