G4Media.ro

Rusia: Putin promulgă o lege prin care legislația națională prevalează în fața…

Rusia: Putin promulgă o lege prin care legislația națională prevalează în fața dreptului internațional/ Noua lege provoacă îngrijorare în rândul unor apărători ai drepturilor omului

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat marţi legea care stabileşte că legislaţia naţională a Rusiei prevalează în faţa tratatelor internaţionale şi deciziilor emise de organismele internaţionale în situaţiile în care acestea intră în conflict cu prevederile Constituţiei, informează Reuters, citată de Agerpres.

Kremlinul a asigurat că toate obligaţiile asumate de Rusia prin tratatele internaţionale rămân valabile şi că Moscova este în continuare deplin angajată faţă de respectarea dreptului internaţional.

Însă noua lege provoacă îngrijorare în rândul unor apărători ai drepturilor omului în Rusia, unde sute de cetăţeni se adresează anual Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) pentru a-şi găsi dreptatea despre care spun că le-a fost refuzată în ţara lor.

Vladimir Putin a enunţat prima dată această reformă în discursul său din ianuarie despre starea naţiunii. Noua lege face parte dintr-o serie de amendamente constituţionale adoptate anul acesta, printre care şi cel care-i permite actualului preşedinte rus să candideze pentru încă două mandate prezidenţiale după încheierea actualului mandat în anul 2024.

sursa foto: Facebook/ Vladimir Putin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

22 comentarii

 1. Drepturile omului bla bla bla apar și protectorii familiilor de castori toți ONG iștii spurcați, foarte bine face un adevărat șef de stat nu libidinoși ca ai noștrii un fel de „securitatea națională”

  • Nici nu-i de mirare că pentru trolii ”nostrii” analfabeți ”drepturile omului” sunt ”bla bla bla”. Ei sunt ”decât” niște sălbăticuni crescute cu bătaia și îmbătrânite în rele, niște zombi ”spurcați”, îmbâcsiți de o mentalitate de tip totalitar și iubitori de dictatori cum e crăcănatul ”libininos” de la dugheana ortodoxă sovietică.

  • @Bad@ cam târziu m ai luat în plesneală, pt asta îmi datorezi două copeici, troll mai netroll ca mine greu găsești

  • E de acceptat la ”netrolii” retardați, ei și ”plesneala” o înțeleg mai greu darămite că sunt trolli. Cât despre ”copeici”, e imposibil, pentru alea trebuie să apeleze la tovarășii lui camarazi, mai ”netroli” ca el.

 2. Si ce facem cu gandacul de Cozia???

  • dar cu ”gîndacul de ” Kiseleff , ăla seb-olșevic care viețuiește în ecosistemul mafiei PCR-FSN-PSD?

 3. Iohannis aplica aceasta lege mult înaintea lui Putin. Exact acesta lege o invoca gruparea CCR dupa condamnarea CEDO pentru atrocitățile comise asupra șefei DNA și nimeni n-ar mai comentat în Romania.

  • Pașol na turbinca!

  • Care atrocitati? Dar ce facem cu „ororile” sistemului de pana in anii 90? Sau marile dosare? Sau banii nerecuperati de la prejudicii? Sau cu faptul ca DNA a facut decat justitie politica? Un instrument care deserveste doar una din tabere, e ceva pur politic…

  • CEDO n-a condamnat Romania pentru frumusețea domnului Iohannis ci pentru atrocitățile lui asupra șefei DNA.

 4. Cu dus si intors.
  Drepturile omului vs siguranta nationala…un exemplu pro , de pilda de maine la drepturile omului globalistii stangisit vor adauga ca orice om sau grupuri de oameni de pe pamant poate/pot alege sa traiasca/sa fie relocati in orice tara de pe glob. In vremurile astea nu ar fi imposibil. Cum o joci pe asta?
  In acelasi timp siguranta nationala ar putea insemna si abuzarea dizidentilor.

  • Nu le iese la socoteală conservelor treaba asta cu ”fiecare poate alege”. Deloc. Crescuți cu bătaia ruptă din rai, șerbetizații ăștia nu știu decât de ”mâna forte” care să le asigure ”siguranta nationala” a peșterii în care viețiuesc.

  • Te faci ca nu intelegi. Ma refer la posibilitatea unor experimente sociale la scara mondiala, la destabilizari cum nu au existat niciodata pe pamant, la planuri gen Kalergi, la totalitarisme gen order out of chaos.

  • Altul cu creierul prăjit…planul kalergi, mda, e dus cu pluta rău de tot. Când îi auzi pe pășuniștii ăștia animați de ideologia ciorbei de lobodă, cu ”experimente sociale”, cu bill gheiț care pune cipuri și alte tâmpenii, de umflă și râsul. Dar ”planul kalergi”, asta e maxima pe conspirații, cine aude zice că-i treabă, că sună așa, într-un fel, e din categoria grupul bilderberg și rotschild dar dacă-i întrebi p-ăștia care o vântură, habar n-au despre ce e vorba, ei zic că e vreun compozitor impresionist, ceva.

 5. Stați puțin! ÎN RUSIA EXISTĂ LEGISLAȚIE ??? Eu știam că în Rusia vine un procuror în haină militară și tu trebuie să semnezi că ești de acord și asta a fost! Verdictul e dinainte stabilit. După căderea comunismului Rusia a devenit un stat al kgbiștilor și al mafiei. Până și în comunism exista o oarecare ordine. Comunistă, dar ordine. Exista un sens. Acum singurul sens este cel oligarhic.

 6. Nimic anormal aici – si in US este la fel. Soldatii lor nu pot fi acuzati de nimic in baza dreptului international, indiferent de ce fac. Vedeti cazul Teo Peter!

 7. E doar o formalitate, respectarea facultativa a tratatelor internationale e traditie in Rusia.
  Au spus-o clar (fosti?) diplomati rusi: semnarea tratatelot/conventiilor e pentru Rusia doar un mijloc de a linisti temporar comunitatea internationala, in timp ce ei isi vad de treaba lor.

  De acum lucrurile se simplifica putin: pentru orice condamnare pentru incalcarea unui tratat international, dai o lege interna care spune invers si ai rezolvat problema.

 8. https://en.wikipedia.org/wiki/Cherokee_treaties „The Cherokee have participated in over forty treaties in the past three hundred years. ”

  Cum mai semnau un tratat, cum le mai dadeau yankeii niste drepturi si libertati – pana cand pieile rosii au ramas fara tara.

 9. Aici merge vorba despre 2 lucruri: prima e ca Rusia trebue sa plateasca 57 000 000 000 euro ca a pierdut procesul cu Hodorkovski si a doua e ca Putin se teme de extradare caci va fi judecat la tribunalul de la Haga pentru crime impotriva umanitatii si folosirea armelor chimice

 10. El ar trebui sa-si inchida granitele, se se izoleze acolo de restul lumii, sa-si faca orice legi doreste (totuna cetatenii lui care l-au votat vor suferi) si sa lase in pace alte tari.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.