G4Media.ro

Rusia îl convoacă pe ambasadorul american din cauza implicării SUA în „ostilitățile”…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Adam Jones

Rusia îl convoacă pe ambasadorul american din cauza implicării SUA în „ostilitățile” din Ucraina

Ministerul de Externe al Rusiei a convocat-o marți pe ambasadoarea SUA în Rusia, Lynne Tracy, spunând că aceasta a fost solicitată „în legătură cu implicarea tot mai mare a Statelor Unite în ostilitățile de partea regimului de la Kiev”, relatează CNN.

„Nota de protest înmânată ambasadorului subliniază că pomparea Forțelor Armate ale Ucrainei cu arme, precum și acordarea de indicații de ținte pentru lovituri împotriva infrastructurii militare și civile rusești, dovedesc în mod clar inconsistența și falsitatea declarațiilor părții americane, potrivit cărora Statele Unite nu sunt parte a conflictului”, se arată într-un comunicat al Ministerului rus de Externe.

„În acest sens, ambasadorului i s-a spus că actualul curs agresiv al Statelor Unite de a aprofunda confruntarea cu Rusia în toate domeniile este contraproductiv”, mai adaugă comunicatul.

Washingtonul „trebuie să ia măsuri care să implice retragerea militarilor și echipamentelor SUA-NATO, precum și încetarea activității ostile antirusești”, mai afirmă MAE rus.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...