G4Media.ro

Rusia este acuzată de ONU că a torturat mai multe persoane în…

Rusia este acuzată de ONU că a torturat mai multe persoane în Crimeea, peninsula Ucrainei anexată de Putin în 2014

Rusia a comis ample încălcări ale drepturilor omului în Crimeea, peninsulă care a fost anexată de la Ucraina în 2014, relevă un raport făcut public joi de Naţiunilor Unite, potrivit DPA.

Serviciul Federal din Securitate (FSB) din Rusia a torturat cel puţin şase persoane, se menţionează în raport.

Un jurnalist freelancer a fost forţat să facă o „mărturie” despre presupusa cooperare cu serviciile secrete ucrainene care a fost apoi arătată la televiziunea rusă de stat, adaugă raportul.

Ca putere ocupantă, Moscova nu ar trebui să susţină transferul de cetăţeni ruşi spre acest teritoriu, mai afirmă autorii raportului.

Peste 200.000 de cetăţeni ruşi s-au mutat în Crimeea începând cu 2014, conform statisticilor oficiale ale Rusiei.

În acelaşi timp, aproape 50.000 de foşti locuitori din Crimeea sunt înregistraţi ca refugiaţi în Ucraina.

Kievul a acuzat în mod repetat Moscova că a orchestrat transferuri ţintite de populaţie pentru a consolida puterea Rusiei în zonă.

În plus, nu a fost lansată nicio anchetă asupra dispariţiei a 43 de persoane, dintre care 11 sunt în continuare dispărute, de la anexarea peninsulei de către Rusia, mai atrage atenţia raportul.

Cel puţin o persoană a fost răpită şi s-a dovedit că a fost ucisă.

Persoane care s-au opus anexării au fost judecate in absentia de către autorităţile locale fără posibilitatea unei apărări corespunzătoare. Au fost date sentinţe pe baza declaraţiilor unor martori anonimi, în timp ce inculpaţii au avut acces limitat la reprezentare legală.

Rusia a luat ca ţintă de asemenea minorităţile, prin arestări arbitrare şi raiduri împotriva comunităţilor religioase, printre care minoritatea tătarilor musulmani şi adepţii Martorilor lui Iehova, continuă raportul.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook/ Vladimir Putin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. in niciun caz, nu la conducerea guvernului

  2. Rusia, aceasta ciuma a omenirii .. vine si peste noi daca tot o sa votam cu PSD

  3. Felicitări Putin ,ești un mare conducător

  4. Care ukraina ti-a furat, granițele au fost trasate de rusia? Noi nu suntem in stare sa dezvoltăm Vasluiul si tu visezi la teritorii care nu mai au populație majoritară românească și care au fost stăpânire pe vremea lui ștefan cel mare

  5. Nu inteleg de ce se mira lumea.Rusii fac treaba asta de sute de ani si mai ales in ultimii 100 de ani.Nu degeaba se tem tarile vecine Rusiei.Asa s-a obisnuit conducerea inca de pe vremea tarilor .